Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 50 km

Brandweer oefent op schip in werf

Toegevoegd: 24-06-2009, 08.41 uur
Brandweer oefent op schip in werf
Door: Roland de Jong
SCHORE - Maandagavond hebben de blusploegen van het brandweerkorps Kapelle geoefend aan boord van een vissersschip.


De ploegen uit Kapelle en Wemeldinge werden opgeroepen voor een brandje op het benedendek van het schip, dat op dat moment bij de scheepswerf Reimerswaal lag. Tijdens werkzaamheden was een brand ontstaan en ook werden twee personen vermist.

Samen met de bedrijfsbrandweer moest worden ingezet op redding van de slachtoffers en het blussen van de brand. Leerdoelen waren voornamelijk het effectief en vlot verkennen aan boord op meerdere niveau's, het veilig en verantwoord werken in combinatie met het uitvoeren van inzetsystemen bij een scheepsbrand. Al met al een complexe inzet met veel obstakels en moeilijk te bereiken ruimtes.

De oefenavond kreeg nog een serieuze afloop toen de brandweer tijdens de evalutatie werd opgeroepen voor het assisteren van de ambulancedienst bij een schip dat een paar honderd meter verderop lag afgemeerd. Een patiënt moest horizontaal van boord gehaald worden. De patient is met spoed naar het Oosterscheldeziekenhuis in Goes overgebracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren