Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 133 km

Vandaag overleg over bom Vlissingen

Toegevoegd: 26-06-2009, 11.16 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen overlegt vandaag met de Explosieven Opruimingsdienst (EOD), de politie en het waterschap over de duizendponder die woensdag tijdens graafwerkzaamheden is gevonden.


De werkzaamheden werden direct gestaakt toen de bom zichtbaar werd. Het gebied werd afgezet. Op advies van de EOD is het explosief afgedekt met een flinke laag zand. Vervolgens is er een container op geplaatst, zodat het onmogelijk is voor eventuele bezoekers om te graven naar de bom. Zolang het explosief in de grond blijft liggen, is er geen gevaar voor de omgeving.

Na het overleg van vandaag wordt een plan opgesteld over de aanpak van het explosief. Totdat duidelijk is wanneer de EOD tijd heeft om de duizendponder op te ruimen, blijft de bom onder het zand liggen. De EOD heeft aangegeven dat het waterschap de werkzaamheden aan de kustversterking gewoon kan voortzetten.
 
Zie ook:
- Grote bom gevonden in Vlissingen (24-06-2009)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren