Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote oefening militairen in Goes

Toegevoegd: 27-06-2009, 12.35 uur
Grote oefening militairen in Goes
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Het Korps Nationale Reserve (Natres) heeft donderdag, vrijdag en zaterdag een grote oefening gehouden op Zuid-Beveland. Aan de oefening deden ruim honderd soldaten mee.


De hoofdtaak van de oefening was het bewaken en beveiligen van een tiental kritische objecten waaronder de zendmasten in Goes en 's -Gravenpolder. Hiervoor waren diverse industrieterreinen afgesloten door middel van een verkeerssluis. Passanten moesten zich legitimeren en er werd steekproefsgewijs een auto doorzocht.

Rondom de zendmasten en in de wijde omgeving werd onregelmatig gepatrouilleerd. Tijdens één van deze patrouilles stuitten de soldaten vrijdagavond op een ongeval bij een bedrijf aan de Columbusweg in Goes. Passanten hadden uit een stapel hout een tafel willen meenemen. Hierdoor was de stapel omgevallen en op een vrouw terecht gekomen. De vrouw raakte hierbij bekneld en haar man liep een flinke wond aan de hand op. De soldaten hebben eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Hierna konden ze hun patrouille weer vervolgen.

Aan de oefening, die werd aangestuurd vanuit een commandopost in de buurt van het ziekenhuis, namen ongeveer honderd soldaten deel. Vanuit Limburg en Brabant werden zogenaamde vijanden en sabotageploegen ingezet. De oefening werd mede gehouden in verband met een aantal grote evenementen in Zeeland.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750