Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Schotse Hooglander valt man aan

Toegevoegd: 28-06-2009, 20.46 uur
Schotse Hooglander valt man aan
Door: Roland de Jong
SINT PHILIPSLAND - In een natuurgebied in Sint Philipsland is vanmiddag een man aangevallen door een Schotse Hooglander.

De man had een kalf geaaid en daarop had de stier de man aangevallen en in de lucht gegooid. Gelukkig ging het dier er daarna direct vandoor. De man had echter diverse verwondingen opgelopen en moest door de hulpdiensten worden afgevoerd.


Dat laatste bleek echter niet zo'n gemakkelijke klus. Het slachtoffer lag midden in natuurgebied 'Slikken van de heen', ongeveer 1,5 kilometer van de verharde Campweg. De brandweer en de ambulancedienst moesten door het natuurgebied om de man naar een ambulance te brengen.

Het transport vergde veel inspanning van de hulpverleners. Het slachtoffer werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Janpaul (29-6-2009 om 09:22)
Echt erg maar laat ze dan ook met rust
Barbra (29-6-2009 om 09:07)
Eigen schuld dikke bult! sorry hoor, maar iedereen weet dat je bij wilde dieren uit de buurt moet blijven en als je een beetje kan lezen staan er op borden van natuurgebieden vermeld dat je met je handen van de dieren af moet blijven. maar toch beterschap voor de man.
Paul (29-6-2009 om 09:00)
Je moet in en natuurgebied de beesten in hun waarde laten en niet aanraken...kijken met de ogen en niet met de handen! Natuurlijk is het vervelend voor die persoon, maar hij zal zijn lesje wel hebben geleeerd denk ik...die doet dat vast geen twede keer meer.....
Daan (29-6-2009 om 08:20)
@ Leo, in het midden van het natuurgebied kan geen helikopter komen, allemaal bos
Tweety (29-6-2009 om 06:25)
Kalfjes zien er leuk uit, maar er loopt altijd wel een pa of ma bij en die vinden het niet leuk als je aan ze zit. Hopelijk heeft de man er van geleerd en denkt hij wel 2 keer na voor hij weer een kalfje aait. Maar toch beterschap gewenst voor de man.
Henk (29-6-2009 om 06:09)
Dat doen deze soort koeien vaker ook als je de kalveren niet aait dit is de zoveelste keer dat er wordt verteld dat het de natuur is.. Ik geef geen voorkeur aan deze dieren in een natuurgebied.
Cookie-instellingen beheren