Weerbericht:
Perioden met (mot)regen, in de middag opklarend
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Schotse Hooglander valt man aan

Toegevoegd: 28-06-2009, 20.46 uur
Schotse Hooglander valt man aan
Door: Roland de Jong
SINT PHILIPSLAND - In een natuurgebied in Sint Philipsland is vanmiddag een man aangevallen door een Schotse Hooglander.

De man had een kalf geaaid en daarop had de stier de man aangevallen en in de lucht gegooid. Gelukkig ging het dier er daarna direct vandoor. De man had echter diverse verwondingen opgelopen en moest door de hulpdiensten worden afgevoerd.


Dat laatste bleek echter niet zo'n gemakkelijke klus. Het slachtoffer lag midden in natuurgebied 'Slikken van de heen', ongeveer 1,5 kilometer van de verharde Campweg. De brandweer en de ambulancedienst moesten door het natuurgebied om de man naar een ambulance te brengen.

Het transport vergde veel inspanning van de hulpverleners. Het slachtoffer werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tholenaan (28-6-2009 om 22:15)
Veel sterkte voor deze man, en laat dit een wijze les zijn.
Louisa (28-6-2009 om 22:10)
Wie haalt het ook in zijn hoofd om een kalf te gaan aaien. Het zijn en blijven wilde beesten ook al zien ze er zo aaibaar uit. Deze beesten moet je met respect behandellen.
Kees mol (28-6-2009 om 21:55)
-1-wat zoekt deze man midden in een natuurgebied wat vlgs mij niet openbaar toegangkelijk is. -2-Het zal zeker geen stier maar de moeder van het kalf geweest zijn die haar kalf heeft verdedigd. -3- Laat dit een les zijn , je speelt met je leven als je deze ondoordachte dingen uithaalt.
J.peijen (28-6-2009 om 21:55)
Dat valt net als de oosterschelde onder beschermend gebied dus blijf er weg en laat hem maar op draaien voor de kosten leert hij het welaf
Jim (28-6-2009 om 21:38)
Ik heb wandeltochten door Schotland gemaakt, o.a. west highlandway, het is bekend dat schots hooglandvee er lief en sloom uitzien,dat weten de schotten al zeer zeker. Maar dat vee is levensgevaarlijk , vooral als ze jongen hebben. Laat die beesten met rust ! sterkte aan het slachtoffer
Jessica (28-6-2009 om 21:24)
Sterkte voor deze man @ ron even beter lezen hij is niet aangevallen door een koe maar door een stier @leo denk dat het inderdaad aan jou ligt een helicopter mag/kan hier niet landen
Cookie-instellingen beheren