Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Schotse Hooglander valt man aan

Toegevoegd: 28-06-2009, 20.46 uur
Schotse Hooglander valt man aan
Door: Roland de Jong
SINT PHILIPSLAND - In een natuurgebied in Sint Philipsland is vanmiddag een man aangevallen door een Schotse Hooglander.

De man had een kalf geaaid en daarop had de stier de man aangevallen en in de lucht gegooid. Gelukkig ging het dier er daarna direct vandoor. De man had echter diverse verwondingen opgelopen en moest door de hulpdiensten worden afgevoerd.


Dat laatste bleek echter niet zo'n gemakkelijke klus. Het slachtoffer lag midden in natuurgebied 'Slikken van de heen', ongeveer 1,5 kilometer van de verharde Campweg. De brandweer en de ambulancedienst moesten door het natuurgebied om de man naar een ambulance te brengen.

Het transport vergde veel inspanning van de hulpverleners. Het slachtoffer werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost (29-6-2009 om 18:03)
Beterschap meneer maar heel stom om een dier wat je niet kent zomaar te benaderen. Misschien is het verstandig, om eventuele konsekwenties te voorkomen, borden met waarschuwingen te plaatsen.
Vonck (29-6-2009 om 16:19)
Sterkte voor deze man. Maar zoals velen hier al zeggen.. je moet deze beesten gewoon met rust laten je hebt er niets bij nodig. Het heet niet voor niets Natuurgebied i.p.v kinderboerderij of iets dergelijks
Johan (29-6-2009 om 14:58)
Is die gast gek of zo een dier uit een kude moet je niet aaien zeker niet als er een stier bij is want die wil dat nooit en dan krijg je dat soort dingen hoopelijk is dit eeen les voor hen
Mirjam (29-6-2009 om 14:36)
Deze man is mijn vader. hij heeft het kalf niet geaaid en is er niet naar toe gegaan. ze kwamen elkaar tegen in een bocht. beide hadden elkaar niet zien aankomen. Mijn vader heeft gewoon pech gehad, hij heeft niets uitgelokt! oordeel niet te snel over mensen.....
Johan van Velzen (29-6-2009 om 12:43)
Volgens die Schotse hooglander vile die man haar kalf aan. Moet je ook niet doen. Beetje dom. Niet alle dieren zijn huisdieren.
Marja (29-6-2009 om 09:24)
Jammer voor die meneer, maar je weet toch wel dat je een kalf in een kudde niet moet gaan aaien. Het zijn dieren die in het wild leven. Ik hoop dat er nu geen extra maatregelen worden genomen ten nadele van de dieren! Mensen moeten beter weten!
Cookie-instellingen beheren