Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Explosief Vlissingen blijft voorlopig liggen

Toegevoegd: 29-06-2009, 09.42 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het explosief dat vorige week werd gevonden bij Vlissingen blijft voorlopig liggen. Dat heeft de gemeente Vlissingen bekend gemaakt.


Tijdens graafwerkzaamheden voor de kustversterking trof het waterschap Zeeuwse Eilanden vorige week woensdag een dui-zendponder aan. De bom werd afgedekt met een flinke laag zand. Vervolgens is er een container op geplaatst, zodat het onmogelijk werd voor eventuele bezoekers om te graven naar de bom.

Volgens de EOD is er geen gevaar voor de omgeving zolang het explosief in de grond blijft liggen. De EOD heeft aangegeven dat het waterschap de werkzaamheden aan de kustversterking gewoon kan voortzetten totdat zij klaar zijn op het terrein.
 
Dit kan nog enkele weken duren. In de tussentijd gaat de gemeente een plan van aanpak opstellen over de ruiming van het explosief. Hierin heeft de EOD een adviserende rol.

Het duurt dus nog enige tijd voordat de bom wordt opgeruimd. Voordat het zover is, zal de gemeente van tevoren de direct omwonenden informeren over eventueel te nemen maatregelen.

Zie ook:
-
Vandaag overleg over bom Vlissingen (26-06-2009)
- Grote bom gevonden in Vlissingen (24-06-2009)
- Dossier Zeeweringen


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren