Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 39 km

Stankoverlast op Walcheren

Toegevoegd: 29-06-2009, 12.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een gasolie-achtige lucht zorgt voor stankoverlast op Walcheren. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland


De eerste meldingen van stankoverlast kwamen binnen via de provinciale Milieuklachtenlijn. De meldingen kwamen binnen van inwoners langs de kust van Westkapelle tot Vrouwenpolder. Nu trekt de stank verder de provincie in en wordt deze ook waargenomen in Serooskerke, Sint-Laurens en Middelburg.

De mist zorgt er volgens de Veiligheidsregio Zeeland voor dat de stank laag blijft hangen. Mocht het gaan waaien, dan zal de stank mogelijk snel verdwijnen.
 
 
 
Meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht, maar de waarnemingen kunnen geen concentraties van stoffen aantonen die verantwoordelijk kunnen zijn voor de stankoverlast.

De oorzaak van de stankoverlast is niet bekend. "Er is contact geweest met het Kustwachtcentrum, Rijkswaterstaat en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ook zij hebben geen indicatie wat de oorzaak van de stank kan zijn", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
LST (29-6-2009 om 22:27)
Niet alleen op Walcheren. Ook in Zeeuws-Vlaanderen was het goed te ruiken. Ik dacht eerst aan een gaslek.
Jaap Vergeer (29-6-2009 om 20:10)
"ook zij hebben geen indicatie wat de oorzaak van de stank kan zijn" Nee dat zal wel, maar ga het eens bij DOW vragen of de olieboeren in het gebied. Het is in Goes in ieder geval ook te ruiken. Dat je niet kunt vinden waar het vandaan komt wil niet zeggen dat het er niet is.
Vlissingse (29-6-2009 om 19:52)
Nou inderdaad,ik woon in Vlissingen en ik dacht ff dat ik niet goed werd van die lucht.Ben benieuwd waar het vandaan kwam
Ik (29-6-2009 om 19:26)
Ik heb die stank ook geroken. Ik zat net in de klas komt die lucht door de ramen naarbinnen. Sommige kinderen zeiden dat het aangebrande ui was!!
Pp (29-6-2009 om 19:12)
Ik was van middag aan de westkappelsedijk daar zijn zu stenen aan het vermalen daar kwam ook een lucht van af
Vonck (29-6-2009 om 16:17)
In Goes was het ook te ruiken. En ik maar vloeken op de gemeente met de karretjes die het onkruid verschroeien :)
Cookie-instellingen beheren