Weerbericht:
Bewolkt, af en toe (mot)regen. Morgen af en toe zon
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 84 km

Poging doodslag inrijden agenten

Toegevoegd: 30-06-2009, 09.36 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Twee politiebikers zijn vrijdagavond in Terneuzen op een haar na geraakt door de bestuurder van een bedrijfsauto. De bestuurder reed vermoedelijk bewust op hen in.

Rond 16.45 uur hadden zij in de Nieuwediepstraat in Terneuzen een bestuurder van een soortgelijke auto bekeurd, omdat hij niet-handsfree aan het telefoneren was in de auto. De man maakte een opmerking naar de agenten toen hij wegreed. De opmerking was iets in de trant van: "de volgende keer stop ik niet..."


Later op de avond fietsten beide agenten door de Vlooswijkstraat in Terneuzen. Zij zagen omstreeks 22.30 uur een bedrijfsauto hun richting in komen rijden. De bikers gingen achter elkaar fietsen om de auto een vrije doorgang te verlenen.
 
Ineens hoorden en zagen zij dat de auto snelheid maakte. Tot hun grote schrik zagen zij de auto snel op hen af komen rijden. De bestuurder reed met een noodgang door de straat en één van de agenten kon nog net de stoep op schieten met haar fiets. De andere kon dat niet, doordat zijn weg versperd werd door een paaltje. De auto reed rakelings langs hem heen. Hierna verdween de auto uit het zicht van de agenten, doordat deze afsloeg. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling c.q. poging tot doodslag.

De politie heeft de zaak in onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B. (1-7-2009 om 17:19)
Matthijs weer hoor!Gewoon aan de regels houden en je hebt geen probleem!Dit soort crimineel gedrag zouden we goed moeten keuren? Als er geen boetes worden geind betalen we nog meer belasting,krijgen we nog meer gezeik het is nooit goed!Laat die man maar poging tot doodslag opgelegd krijgen!
Adri (1-7-2009 om 08:50)
@Matthijs: wat een rare opmerking. Ik werk ook hard, maar als ik bekeurd word omdat ik wat fout doe, betaal ik die gewoon en ga ik geen agenten voor hun sokken rijden. Hou je gewoon eens aan de regels, dan heeft de politie tijd om zich met "de echte criminelen" bezig te houden.
Ternose (30-6-2009 om 18:45)
Wat een achterlijke reactie van Matthijs. Wat hier is gebeurd is absurd, de kranten staan er vol mee dat hulpverleners worden bedreigd, mishandeld of beledigd. Enkel keihard aanpakken en hopen dat de rechterlijke macht ook eens mee wil werken. Ziek wordt je ervan als je dit hoort.
Mario (30-6-2009 om 18:09)
Uitzuigen en criminaliseren van hardwerkende mensen? Ik wordt regelmatig met de motor bijna van de sokken gereden door types die niets zien omdat ze zonodig overal en altijd moeten bellen. Het gaat niet om de centen, het gaat erom dat je beseft dat iedereen graag heelhuids thuiskomt!
Vonck (30-6-2009 om 17:47)
Als je deze actie begrijpt.. dan heb je zelf behoorlijk intensieve therapie nodig. Agenten doen slechts hun werk. Enkel en alleen als je jezelf niet aan de regels houdt. Het zijn mijn vrienden ook niet wat meestal toch wel aan mij (rijgedrag) ligt. Maar ook agenten hebben een gezin thuis.
Tom (30-6-2009 om 17:35)
De wet zegt niet bellen in een auto, als je eigen kind word aan gereden door iemand die niet oplet en belt dan piep je wel anders, deze wet is er niet voor niets, je weet je mag niet bellen in een auto , dus als je dat wel doet ben je alleen zelf schuldig, niemand anders.
Cookie-instellingen beheren