Weerbericht:
Overdag eerst zon, vanaf vanavond bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Granaat gevonden tijdens werk Zierikzee

Toegevoegd: 30-06-2009, 09.39 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Op de Rollandthof in Zierikzee is maandagochtend rond 10.00 uur een explosief aangetroffen bij werkzaamheden.


Volgens de Explosieven Opruimingsdienst ging het om een luchtafweergranaat. Het was voor het EOD niet verantwoord om ermee naar het strand te rijden om het daar tot ontploffing te brengen.

Zodoende is de granaat tegen 13.00 uur bij de Noorderpolder tot ontploffing gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maurits (30-6-2009 om 17:33)
@ Daan, die explosieven blijven komen. Er is daar behoorlijk veel geschoten. En van deze munitie ontplofte een redelijk percentage niet, dat ligt daar nu nog onder grond. En dat komt langzaam maar zeker na boven, en dat duurt nog jaren. Van de WO I worden ook nog steeds explosieven gevonden.
Daan Kempeneers (30-6-2009 om 10:25)
Er worden steeds meer van die dingen aangetroffen. zouden die nu nooit allemaal weg gehaald worden? gewoon telkens een strand onderzoeken.
Cookie-instellingen beheren