Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Ruim 1500 euro boete voor chauffeur

Toegevoegd: 30-06-2009, 22.25 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schiedam is vanmorgen door een motoragent van de weg gehaald op de Vierwegen bij Kapelle.


De chauffeur gaf geen voorrang (op een voorrangskruising) aan een andere vrachtwagenchauffeur. Deze moest om die reden vol in de remmen en uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

De Schiedammer is aan de kant van de weg gezet en kreeg een boete van € 150,-. Hierna werd de man gevraagd zijn tachograafschijven te tonen. Het had immers gekund dat hij in slaap was gevallen doordat hij te weinig rust had genomen. Dat wilde de agent controleren.


De chauffeur haalde zijn meest recente tachograafschijf uit de computer en die bleek van 18 juni jl. te zijn. Ook was de schijf niet goed ingevuld. De Schiedammer was ook niet in het bezit van een verplichte chauffeurspas.

De Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat kwam ter plaatse en zij heeft de chauffeur een boete opgelegd van € 1200,- voor het verkeerd gebruik van de tachograaf en een boete van € 220,- voor het niet hebben van een chauffeurspas. De man kon zijn truck parkeren en er is een andere chauffeur geroepen om de wagen op zijn bestemming af te leveren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chauffeurrr (1-7-2009 om 14:16)
Jaaa, ga toch weg.. het pasje is alleen maar onzin.. je kan van jezelf toch wel inschatten wanneer je even rust nodig heb.. en zo niet vind ik diegene niet bevoegd vrachtwagen te rijden! kom op zeg.. wel een beetje redelijk blijven hee..
Zoop (1-7-2009 om 07:56)
Welke werkgever stuurt zijn personeel zo weg ? en welke klant betaald voor zo een service ?
Nickey (30-6-2009 om 23:32)
En zo komen er ongelukken.Maar zoals ik dit verhaal leest,gaat de baas van deze chauffeur vrij uit.Bij ons kom je niet aan het werk zonder chauffeurs pas.Dus vind ik dat ook de baas van deze firma aangepakt moet worden voor het rijden van een personeels lid zonder pas.
John (30-6-2009 om 22:47)
Onbegrijpelijk dat deze chauffeur geen verantwoordelijkheid draagt als beroepschauffeur deze chauffeur zou NOOIT meer achter het stuur van een vrachtwagen mogen zitten.
Cookie-instellingen beheren