Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 50 km

Fosfor gevonden op strand Zoutelande

Toegevoegd: 02-07-2009, 20.12 uur
Door: Roland de Jong
ZOUTELANDE - Op het strand bij Zoutelande heeft de eigenaar van een strandhuisje vanmiddag fosfor aangetroffen.
 
De vondst werd rond 16.30 uur gedaan twee stranden ten zuiden van de Boulevard. Omstanders zagen plotseling witte rook uit het zand komen, een fenomeen dat volgens de strandwacht duidt op de aanwezigheid van fosfor.


De omgeving werd direct afgezet door omstanders en strandwachten. De brandweer van Zoutelande is uiteindelijk ingeschakeld om het goedje op te ruimen. De omgeving is goed schoongemaakt, maar de strandwacht blijft voorlopig extra alert.

 
 
Na de Tweede Wereldoorlog zijn vlak voor de kust van Vlissingen ook fosforgranaten in de Westerschelde gedumpt. In juni 1999 spoelden op de stranden tussen Vlissingen en Dishoek met enige regelmaat kleine hoeveelheden fosfor aan, waarschijnlijk afkomstig van deze granaten. Fosfor kan bij aanraking ernstige brandwonden veroorzaken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (3-7-2009 om 17:02)
Zo makkelijk is dat niet hoor om dat allemaal op te ruimen
Jan (2-7-2009 om 23:23)
Het ziet er naar uit dat er eerst iemand (een kind hoogstwaarschijnlijk) zich flink gaat moeten verbranden aan deze rotzooi van onze voorouders alvorens de overheid eens in aktie komt om die rommel verantwoord op te ruimen.....
Cookie-instellingen beheren