Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 150 km

Zeeuwse truck betrokken bij fataal ongeluk

Toegevoegd: 02-07-2009, 20.36 uur
Door: Roland de Jong

GIERLE (B) - Een vrachtwagen van een bedrijf uit Krabbendijke is vandaag betrokken geraakt bij een fataal ongeluk op de E34 in het Belgische Gierle.


Naast de Zeeuwse vrachtauto waren ook twee andere vrachtwagens en een personenauto betrokken. Bij de botsing, die rond 11.00 uur plaatsvond, kwam een 38-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur om. Zijn 2-jarige zoontje dat naast hem zat raakte zwaargewond. Of het gaat om inzittenden van de truck uit Krabbendijke is niet bekend.

Naast de dode en de zwaargewonde moesten ook een Poolse vrachtwagenchauffeur en de bestuurder van de personenauto naar het ziekenhuis. Zij hadden slechts lichte verwondingen.
 
 
Volgens de Belgische media vond het ongeluk plaats toen de Nederlandse trucker een file bij wegwerkzaamheden te laat opmerkte en een kettingbotsing veroorzaakte. Door het ongeluk ontstond een file van negen kilometer. Automobilisten kregen water uitgereikt. Pas rond 17.00 uur werd de weg weer helemaal vrijgegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oude bekende uit 's-Gravenpolder (7-7-2009 om 19:10)
Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte in deze zware weg. Dat de Heere jullie kracht geeft om verder te gaan.
Medelevende (7-7-2009 om 16:45)
Wens alle nabestaanden veel sterkte toe.nog zo jong.hopelijk komt het jongetje er weer bovenop.heb net zelf iemand verloren van 41 jaar.vader van 2 kinderen en vrachtwagenchauffeur en zijn kids reden ook wel eens mee en genoten ervan.nogmaals veel sterkte.
Anita (5-7-2009 om 08:05)
Hallo, Wat een vreselijk drama,mijn man(ook chauffeur) heeft het zien gebeuren en is er nog helemaal kapot van! Wat een mooi ritje had moeten zijn ...vader en zoon samen ..eindigt als nachtmerrie! Bij deze willen wij de nabestaanden ook heel veel sterkte wensen!
Fam Lindhout (4-7-2009 om 23:21)
Woorden schieten te kort, men kan slecht laten weten met dan ander mee te leven. Heel veel sterkte toegewenst voor Marianne en de kinderen en verdere familie om opnieuw een verlies moeten dragen.
Scania chauffeur (4-7-2009 om 16:56)
Aanvulling op m'n eerste bericht: mensen hou aub voldoende afstand tot je voorganger in n file. Mocht je van achteren worden aangereden dan schuif je tenminste niet onder n trailer zoals bij de automobilist het geval was! Ga ook aub nooit tussen 2 trucks staan in een file!! Groet, Scania chauffeur
Scania chauffeur (4-7-2009 om 16:53)
Zojuist de foto's op belgische website gezien.. Verschrikkelijk, kippenvel op mn armen! Nabestaanden gecondoleerd met dit zware verlies. Hopelijk overleeft het jongentje het!! Het is de angst van iedere chauffeur om een file over het hoofd te zien en zo'n ongeval te veroorzaken.
Cookie-instellingen beheren