Weerbericht:
Af en toe zon en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Belgische kreeftenstropers betrapt

Toegevoegd: 05-07-2009, 15.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

WILHELMINADORP - Het Visstroperijteam Zuid-Nederland heeft zaterdagochtend 4 juli op heterdaad drie mannen met de Belgische nationaliteit betrapt die kreeften stroopten uit de Oosterschelde ter hoogte van Wilhelminadorp.

Twee verdachten beschikten over een duikuitrusting, de derde verdachte stond op de uitkijk. Het stroperijteam trof in de auto een verzamelnet aan met daarin 27 gestroopte kreeft. De duikuitrustingen en het net zijn in beslag genomen, de nog levende kreeften zijn teruggezet. Tegen de drie mannen is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de visserijwetgeving.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de wateren van Zuid-Nederland is het Visstroperijteam al enige jaren actief.

Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Regionaal Milieu Team (RMT) en provincie Zeeland. Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Zuid-Nederland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig wordt altijd in beslag genomen. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de wateren van Zuid-Nederland.

Erg belangrijk blijft de informatie en meldingen van het publiek. Op de website van de AID (www.aid.nl) kan melding worden gedaan van (vermoedelijke) visstroperij. Het meldpunt visstroperij van de AID is ook 24 uur per dag te bereiken via telefoonnummer 045-5466230.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (6-7-2009 om 13:02)
Mostro daar heb je helemaal gelijk in....
Peter (6-7-2009 om 12:42)
Auto in beslag nemen, deze is immers gebruikt als vervoermiddel om hun misdrijf aldaar te gaan plegen, ze zien maar hoe ze thuiskomen, die Belgen denken dat ze hier alles mogen! in Zeeuuwsvlaanderen vaak zogenaamde motortoertochten houden, ofwel : wegraces!
Bart Kevenaar (5-7-2009 om 20:33)
Voor zover ik weet valt stroperij e.d. onder het milieu recht en de straffen/sancties welke op een milieu delict staan zijn, naar wat ik weet, niet mals.
Mostro (5-7-2009 om 20:12)
Knap werk nu alleen nog de stropers die al dan niet ondermaatse zeebaars gaan verkopen aan restaurants. Dat zijn diegene die zich ook sportvisser noemen.
Zoop (5-7-2009 om 19:38)
Netjes gedaan. :D ook mooi het meldnummer erbij, dat ga ik eens in mijn mobiel zetten
Edje (5-7-2009 om 17:42)
@ kees: Daar kunnen ze elke dag veel geld verdienen, net als aan de kreeftenstropers aan het grevelingenmeer en de oosterschelde. Gewoon dagelijks controleren daar! P.S.: Mensen zet het nummer van het stroperijteam in je gsm en bel !!!
Cookie-instellingen beheren