Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 2 km

Weer coniferenbrand in Middelburg

Toegevoegd: 06-07-2009, 01.21 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Zondagavond is Middelburg opnieuw opgeschrikt door een coniferenbrand. Dit keer is er brand gesticht in een coniferenhaag aan de Burgerweidestraat.


De brand werd rond 23.45 uur ontdekt. Omdat de brandweer van Middelburg druk bezig was met het blussen van een flatbrand aan de Oosterscheldestraat werd het blusvoertuig van Koudekerke opgeroepen. De Middelburgse spuitgasten die klaar waren bij de flatbrand hebben uiteindelijk zelf de brand geblust.

De coniferenhaag brandde voor een klein gedeelte af. De brandweer had de brand snel geblust. De politie was na de coniferenbrand in Middelburg extra alert. Voor zover bekend is er alleen brand gesticht aan de Burgerweidestraat.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maria M. (7-7-2009 om 11:12)
Juist de aandacht is goed, geen mediastilte. Mensen worden alerter zodat ze sneller te pakken zijn. Bij minste geur van brand of rook komen mensen al in actie Hopen dat ze zelf een keer ondervinden hoe het is om wakker te worden en te zien hoe je voorkant in brand staat!
Judith (6-7-2009 om 21:07)
Je zal maar geen doel in je leven hebben. Kun je dat altijd nog compenseren door aandacht te krijgen met dit soort kinderachtig gedoe. Waarschijnlijk één of ander zielig figuur: zonder vrienden/vriendin, zonder baan, lelijk als de nacht en daarom ook maar zo rondsluipen in de nacht. Best triest...
Remon (6-7-2009 om 18:26)
Ik woon ook in deze omgeving en heb ook coniferen in mijn tuin, ben bang dat die ook aan de beurt gaan komen.Ik heb vorige week de hele week snachts gepost. Ik hoop dat ik de dader snel tref, Wel een pluspunt voor de politie want die heb ik diverse malen zien surveileren in de buurt.
Vonck (6-7-2009 om 16:14)
Zijn er nog wel coniferen over in Middelburg?
Moeders (6-7-2009 om 13:30)
Mijn bejaarde buurman heeft in paniek zijn prachtig goed onderhouden coniferenhaagje gerooid. Dit is toch van de gekke dat zo iets moet gebeuren door een paar van die idioten ! Ik hoop echt dat ze nu eens snel gepakt kunnen worden, want op deze manier worden er ook slachtoffers gemaakt.
Mediastilte s.v.p. (6-7-2009 om 11:44)
Hoe meer aandacht de media aan de coniferenbranden besteden, hoe meer 'lol' de brandstichter(S) er aan beleven en anderen kunnen dit gedrag kopiëren, dat is met alles. Media stop de berichtgeving omtrent de coniferen-branden, brandstichters geef je aan je wilt geen dode op op je geweten hebben.
Cookie-instellingen beheren