Weerbericht:
In het noordoosten eerst regen, elders opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 31 km

Politie pakt dronken bestuurders

Toegevoegd: 06-07-2009, 10.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de afgelopen avond en nacht zijn door de Zeeuwse politie vijf rijbewijzen ingevorderd van dronken automobilisten.


Omstreeks 22.15 uur gisteravond werd een 43-jarige man uit Diemen betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed over de Vroonweg in Renesse toen hij werd gecontroleerd door agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken.

Omstreeks 22.00 uur werd op de Graaf Jansdijk in Westdorpe een 34-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden om dezelfde reden. Hij was eerder op de avond al gewaarschuwd door medewerkers van de Koninklijke Marechausse.

Zij hadden hem bij zijn auto gezien en hadden hem gezegd dat hij niet moest gaan rijden. Enige tijd later troffen deze zelfde mensen hem toch aan in zijn auto. Door agenten van de Zeeuwse politie is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier moest de man een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij 3 keer teveel had gedronken.

Op de Kanariesprenk in Vlissingen is omstreeks 00.20 een 34-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw was, komende uit een café in de binnenstad, in haar auto gestapt. Op de kruising Nieuwe Vlissingseweg/Nieuwe Zuidbeekseweg was zij tegen een middengeleider aangereden. Hierdoor had haar auto een lekke band opgelopen en had ze haar velg kapotgereden. De vrouw bedacht dat het beter was om haar auto te laten staan en zij is in de richting van haar woning gelopen. Op de Kanariesprenk troffen agenten haar tussen geparkeerde auto's. De vrouw is aangehouden en heeft een blaastest moeten afleggen. Hieruit bleek dat zij vier keer teveel had gedronken. Haar rijbewijs is ingenomen.

In Hengstdijk, op de Hengstdijkse Kerkstraat is omstreeks 02.00 uur vannacht een 43-jarige man uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingenomen omdat hij bijna vier keer teveel had gedronken.

Omstreeks 04.20 uur werd door agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige man uit Breda. Hij bestuurde zijn auto terwijl hij vier keer teveel had gedronken. Dit was op de N59 ter hoogte van Zierikzee.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brifol (6-7-2009 om 17:38)
Teveel op niet meer rijden. Dit kan eenvoudig niet. Altijd zijn er mensen bij betrokken die er niets aan kunnen doen als het tot een ongeval leidt. Meer controles op alcohol etc... Meer polite en aanpakken.
Kees (6-7-2009 om 13:48)
John, wel eens aan gedacht dat mensen die er niks om geven alcohol in het verkeer te gebruiken, er waarschijnlijk ook niks om geven of ze nou met rijbewijs of zonder rijden. Kees
Goesenaar (6-7-2009 om 13:06)
Voor allen geldt: rijbewijs en auto vernietigen.
Jacobus (6-7-2009 om 12:37)
NOOIT!!! geen rijbewijs meer, en de geld boete's hiervoor opschroeven tot heel!!! hoog, zonodig(indien men niet kan/of wil betalen) beslaglegging. Je zal ze maar tegenkomen op de verkeerde weghelft, stelletje onbenullen.
John (6-7-2009 om 11:40)
Voor al deze mensen moet de regel toegepast worden met DRANK achter het STUUR NOOIT MEER JE RIJBEWIJS IN JE BEZIT KRIJGEN dan zal er zeker minder slachttoffers vallen in het verkeer door automobilisten met DRANK op.
Cookie-instellingen beheren