Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Zeeuw in Brabant aangehouden met nepvuurwapen

Toegevoegd: 07-07-2009, 23.54 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers

BERGEN OP ZOOM - De politie in Bergen op Zoom heeft dinsdagmorgen een 18-jarige man uit Kruiningen aangehouden. De man was in het bezit van een nepvuurwapen.


Bij een kiosk op het Thaliaplein liet de man omstreeks 11:30 uur het balletjespistool aan enkele vrienden zien. Een oplettende omstander heeft contact gezocht met de politie, die de man vervolgens kon arresteren. De man is hierop overgebracht naar het bureau waar hij verklaarde helemaal geen kwade bedoelingen te hebben met het wapen.

De politie meldt dat nepvuurwapens voorwerpen zijn die sprekend op echte vuurwapens lijken. Het kan gaan om speelgoedwapens maar ook om aanstekers in de vorm van pistolen of handgranaten. Hoewel dergelijke attributen in andere landen zijn toegestaan zijn in Nederland alle namaakvuurwapens verboden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blackhero (9-7-2009 om 18:20)
Ik vind het niet slim van hem dat hij er mee overstraat liep. maar die balletjes pisolen zijn niet gevaarlijk bij ons in de buurd doen ze airsoft tegen elkaar het is gewoon een sport.
Rob (8-7-2009 om 22:41)
Deze zo genaamde wapens zijn niet gevaarlijk en zoals de reactie voor mij er zijn nog nooit problemen me geweest in andere lande daar is het een sport net als paint ball dus zo doende
Fransiscus (8-7-2009 om 16:00)
Niets aan de hand totdat je het speelgoedpistool voor de grap op de politie richt. In de prullebak met al die speelgoedwapens.
Corijn (8-7-2009 om 14:00)
Misschien kunnen de mensen zich beter eerst eens goed verdiepen in de hedendaagse jeugdproblematiek, (zie als voorbeeld artikel 8Juli 2009-12:19) , alvorens zo'n reactie te geven!!!
RFM (8-7-2009 om 03:24)
Beetje overdreven gedoe hier, alsof er in het buitenland allemaal problemen zijn met die dingen. Niks aan de hand
Cookie-instellingen beheren