Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuw dienstvoertuig voor brandweer Tholen

Toegevoegd: 07-07-2009, 23.58 uur
Nieuw dienstvoertuig voor brandweer Tholen
Door: Jan-Willem Kempeneers

THOLEN - De Thoolse brandweer heeft sinds kort een nieuw voertuig in gebruik. De Volkswagen Touran vervangt een bijna negen jaar oude Opel Zafira.


Het nieuwe voertuig doet dienst als vervoermiddel voor de tweede Officier van Dienst. De eerste OvD maakt gebruik van een Landrover Freelander die eigendom is van de regionale brandweer. De Volkswagen Touran heeft uiteraard een rode kleur en is voorzien van de officiële brandweerstriping. De zwaaibalk op de auto is voorzien van LED-verlichting, wat een lange levensduur heeft.

Naast de standaard blauwe verlichting is de balk ook voorzien van groene lampen. Deze groene verlichting wordt gevoerd als een leidinggevende als eerste met dit voertuig bij een incident aanwezig is. Ambulances zijn al langer voorzien van een groene zwaailamp. Linksachter op de auto kan verder nog een oranje zwaailamp gemonteerd worden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (8-7-2009 om 15:10)
Gaat er toch nie om hij mooi is of niet?
Dre (8-7-2009 om 15:02)
Die volkswagens draaien in ieder geval minder snel in de soep als die opels :)
Mantamike (8-7-2009 om 14:24)
Ja mijn idee een opc ofzo
Henk (8-7-2009 om 12:53)
Sinds wanneer is cosmetica belangrijker dan doelmatigheid ???
JJ (8-7-2009 om 12:35)
Het gaat bij een voertuig voor de hulpverlening niet om het feit of hij mooi is maar of hij praktish is lijkt mij?
JW (8-7-2009 om 12:17)
Bij mijn weten worden deze voertuigen middels een mantelovereenkomst aangeschaft. Ook de politie en volgens mij ook de OVDG rijden in zulke voertuigen.
Cookie-instellingen beheren