Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 265 km

Veroorzaker ongeval op de vlucht

Toegevoegd: 11-07-2009, 12.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
GROEDE - Afgelopen woensdag is omstreeks 15.50 uur een 86-jarige vrouw uit de gemeente Sluis aangereden en zwaar gewond geraakt. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden.

De vrouw kwam op haar fiets de Noordweg in Groede opgereden. Een automobilist die daar ook reed raakte haar. De vrouw kwam ten val. De automobilist is meteen doorgereden na het ongeluk. De aanrijding werd gemeld bij de Zeeuwse politie.


Toen agenten ter plekke waren bij het ongeval troffen zij de vrouw aan in de berm van de weg. Zij was niet aanspreekbaar. Medische hulpdiensten zijn van het ongeluk in kennis gesteld en de vrouw is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Brugge overgebracht.

Ondertussen is de politie op zoek gegaan naar de verdachte die het ongeval veroorzaakt had. Omdat er een kentekenplaat was achtergebleven op de Noordweg was deze snel gevonden. De man, een 53-jarige man uit de gemeente Sluis, is in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. De beschadigde auto stond nog voor de deur. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

De technische recherche van de Zeeuwse politie doet nog onderzoek aan de auto. De aangehouden verdachte moest op het politiebureau een blaastest ondergaan. Uit de test bleek dat hij niet had gedronken. Toch gelastte de dienstdoende Officier van justitie een bloedproef en deze is door een arts afgenomen.

De verdachte is ingesloten in een politiecel in Torentijd. Hij heeft daar de nacht doorgebracht en is de volgende dag weer in vrijheid gesteld. De man verklaarde in paniek te zijn geweest en had daarom de politie niet in kennis gesteld van het ongeluk. De aangereden vrouw ligt nog steeds in het ziekenhuis. Zij heeft door de aanrijding diverse botbreuken en inwendig letsel opgelopen. Haar toestand is stabiel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Buurvrouw van slachtoffer (13-7-2009 om 11:59)
Het is niet de eerste keer dat hij een ongeluk veroorzaakt. buurvrouw veel sterkte en beterschap en we hopen dat je snel uit coma bent en snel mag opknappen ze heeft bijde armen,benen en schedelbasisfractuur op gelopen
Marlies (12-7-2009 om 17:35)
Mensen kom het nu echt in niemand van jullie op dat die man misschien enorm in paniek was. En wat doe je in paniek? rare dingen toch. Als je zelf echt in paniek bent weet je niet wat je doet dus eerst nadenken en dan reageren.
T (12-7-2009 om 15:13)
Slachtoffer en familie: véél sterkte, hopelijk komt het goed. Veroorzaker:denk na en neem je verantwoordelijkheid.
Jan (12-7-2009 om 13:37)
Onbegrijpelijk iemand aanrijden en gewoon door rijden .1 nachtje in de cel en je mag gewoon weer naar huis.dit gebeurt alleen in nerderland en nergens anders hoor !!!!.waarschijnlijk nog een taak strafje ,1 weekje schoffelen bij de gemeente en hij is er weer vanaf. schandalig!!
Tjeerd (12-7-2009 om 00:24)
Wat een gemene man!!!, keihard aanpakken en rijbewijs afpakken, dit is gewoon poging tot doodslag! eerst iemand verwonden, en daarna iemand bewust(!) in levensgevaar achterlaten.
Fokke (11-7-2009 om 19:37)
Ik zou zeggen tot mijnheer, geef je zelf " straf " en schenk mevrouw ( 86 jaar ) haar leven lang elke week een bos bloemen.Misschien wordt ze 100 jaar,kost je dan 728 bossen bloemen. Doen hè.
Cookie-instellingen beheren