Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 145 km

Vrouw omgekomen bij ernstig ongeval in Poortvliet

Toegevoegd: 05-01-2006, 14.30 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

POORTVLIET - Bij een ongeval in Poortvliet is vanmiddag een 28-jarige vrouw om het leven gekomen.


Rond tien voor half drie werden de ambulances 19102 (Goes) en 19106 (Sint Maartensdijk) met spoed ter plaatse gevraagd op de de Lageweg in het Thoolse plaatsje. Al snel werd duidelijk dat het ging om een ernstig ongeval waarbij ten minste één persoon bekneld zou zijn geraakt.

Een 28-jarige vrouw uit de gemeente Tholen reed met haar auto over de N286 in de richting van Tholen toen ter hoogte van de Kadijk een auto voor haar stilstond om af te slaan. Vermoedelijk heeft de vrouw die auto te laat gezien en heeft ze op het laatste moment een ruk aan het stuur gegeven.

Hierdoor kwam ze op de linkerweghelft terecht. Daar reed op dat moment een vrachtwagen. De 26-jarige bestuurder van de truck probeerde nog hard te remmen, maar kon de auto van de vrouw niet meer ontwijken. Een frontale botsing was het gevolg. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Bij het ongeval is de blusgroep van Tholen ingzet. De vrijwilligers van deze post werden binnen twee minuten na de eerste medische alarmering onder prioriteit één ter plaatse gevraagd. Binnen korte tijd rukte de tankautospuit 4230 van de post Tholen uit.

Even daarna werd de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 ter plaatse ge-vraagd. Kort na de alarmering voor de traumahelikopter werd contact opgeno-men met de Officier Van Dienst Geneeskundig Midden- en Noord-Zeeland. Of de traumahelikopter ook aanwezig is geweest is niet geheel duidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren