Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duitsers negeren stopteken politie

Toegevoegd: 14-07-2009, 12.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZOUTELANDE - Surveillerende agenten zagen afgelopen nacht rond 05.10 uur op de Langedam in Zoutelande een auto met een kapot licht rijden.


Gekomen op de Rondweg in Biggekerke gaven ze de bestuurder een stopteken teneinde hem te kennen te geven dat hij met een kapot licht reed. Toen de auto bijna stilstond gaf de bestuurder weer gas en reed ervandoor. Op herhaalde stoptekens reageerde de bestuurder niet en het was zelf zo dat hij op de Mariekerkseweg in Grijpskerke zijn lichten geheel doofde en zonder verlichting verder reed. De snelheid was inmiddels verhoogd tot 140 km/u.

Omdat het nog donker was hebben de agenten uit veiligheidsoverweging het blauwe zwaailicht aangezet. Door de vele bochten in de Mariekerkseweg en omdat de hoge snelheid gevaar op leverde zijn ze het voertuig op een gegeven moment uit het zicht verloren.

Via de portofoon is de meldkamer van politie Zeeland verwittigd en zo konden collega's de auto even later op de Laan der Vernigde Naties in Middelburg aanhouden. De vier inzittenden, allen Duitser in de leeftijd van 20- tot 29 jaar, zijn ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edwin (14-7-2009 om 18:09)
Celina, ik ben alleen stomverbaasd over jou schrijfwijze!!
Johanna (14-7-2009 om 17:23)
Wat onverantwoord om zo te handelen ze denken zeker dat we hier anders zijn dan in duitsland nou dan zouden ze beter moeten weten daar zijn ze helemaal niet voor de poes ,zware boete en naar huis sturen.
Marga (14-7-2009 om 17:06)
Haha kunnen ze nu een kaartje naar familie sturen vanuit hun nieuwe hotel De Groeten uit Torentijd. Afz: We weten nog niet wanneer we naar huis komen want het is hier zo fijn!!!
Piet (14-7-2009 om 16:01)
En waarvoor zitten ze vast dan? De bestuurder voor het negeren van een stopteken en overschrijden max. snelheid???Normaal krijg je daar een boete voor. Maar waarom zit de rest dan vast???Beetje vaag zo...!!
Maarten (14-7-2009 om 15:52)
Ik ben ze vanmorgen rond 5 over 5 ook tegengekomen bij Biggekerke met de politie erachteraan! ;-) Die Duitse auto reed inderdaad best wel hard en een btje veel in het midden van de weg en met groot licht op.
Bassie (14-7-2009 om 15:48)
Ikke heeft gelijk
Cookie-instellingen beheren