Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duitsers negeren stopteken politie

Toegevoegd: 14-07-2009, 12.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZOUTELANDE - Surveillerende agenten zagen afgelopen nacht rond 05.10 uur op de Langedam in Zoutelande een auto met een kapot licht rijden.


Gekomen op de Rondweg in Biggekerke gaven ze de bestuurder een stopteken teneinde hem te kennen te geven dat hij met een kapot licht reed. Toen de auto bijna stilstond gaf de bestuurder weer gas en reed ervandoor. Op herhaalde stoptekens reageerde de bestuurder niet en het was zelf zo dat hij op de Mariekerkseweg in Grijpskerke zijn lichten geheel doofde en zonder verlichting verder reed. De snelheid was inmiddels verhoogd tot 140 km/u.

Omdat het nog donker was hebben de agenten uit veiligheidsoverweging het blauwe zwaailicht aangezet. Door de vele bochten in de Mariekerkseweg en omdat de hoge snelheid gevaar op leverde zijn ze het voertuig op een gegeven moment uit het zicht verloren.

Via de portofoon is de meldkamer van politie Zeeland verwittigd en zo konden collega's de auto even later op de Laan der Vernigde Naties in Middelburg aanhouden. De vier inzittenden, allen Duitser in de leeftijd van 20- tot 29 jaar, zijn ingesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (15-7-2009 om 18:13)
@ piet 1. negeren van stop teken. 2. vluchten voor politie 3. overschrijding van max snelheid.
Matthijs (15-7-2009 om 15:58)
@Mike: JUIST! Je slaat de spijker op z'n kop. De jongere, hoe dom dan ook, weet wat ie doet. Kwam laats op de A58 afrit 38 een bejaard stel spookrijdend de snelweg oprijden. ik seinen, gebaren en toeteren, ze zwaaiden vriendelijk terug. Maw ze hadden geen idee waar ze mee bezig waren.
JSV (15-7-2009 om 09:12)
Gepaste straf is zeker op zijn plaats v/d bestuurder. En waarom die andere hiervoor ook opgepakt zijn? zij rijden alleen maar mee!
Ron (15-7-2009 om 06:55)
Sylvia, laat ik een klein geheimpje verklappen. Het waren geen Duitse jongeren, het waren gewoon Nederlandse jochies die met een 'geleende' Duitse auto aan het joyrijden waren.
Karin (15-7-2009 om 05:17)
Joh die lui zijn de autobahn gewend hebben wij niet he helaas
Boris (14-7-2009 om 23:26)
Dat ze te hard rijden oke rijbewijs innemen opsturen naar duitsland oke maar iedere duitser gelijk het land weer uitzetten nee zijn wel de inkomsten waar wij het van moeten hebben.(horeca)
Cookie-instellingen beheren