Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
97 files van totaal 382 km

Aantal uitrukken Stadsgewestelijke brandweer stijgt

Toegevoegd: 05-01-2006, 17.54 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg is het afgelopen acht procent vaker uitgerukt dan het jaar ervoor. In 2004 werd het korps in totaal 702 keer ingezet voor het verlenen van hulp bij branden, ongevallen en andere calamiteiten.

Het korps beleefde eind augustus een drukke dag. Door het enorme noodweer werd het korps maar liefst 125 keer ingezet voor meldingen rondom water-overlast. In Oost-Souburg zorgde het noodweer zelfs voor een GRIP-situatie. Dit had als consequentie dat vrijwel al het materieel van de Stadsgewestelijke brandweer hier werd ingzet. Omliggende korpsen reden daardoor meldingen binnnen het verzorgingsgebied van het Stadsgewestelijke brandweerkorps.

Men kreeg vijf keer te maken met een grote brand. Onder deze branden was één keer zelfs een zeer grote brand. Op zeven februari woedde een behoorlijke brand op het terrein van Sea Way Chemical Processing BV in Vlissingen-Oost. Omdat er gevaar was voor explosiegevaar werd daar ook de SIGMA ingezet. Men sprak van een GRIP-2 situatie.

De overige grote branden woedden in een woning aan het Groene Woud in Vlissingen, in een woning aan de Bernardus Smeytegeldstraat in Middelburg, in een hooiberg en in een schuur aan de Scheeweg in Ritthem en bij Manege Paardoes aan de Bosweg in Vlissingen. Een andere grote inzet deed zich voor in maart 2004: toen deed zich het incident voor bij de bouwput van het Middelburgse theater.

Bij de meeste meldingen voor de Stadsgewestelijke brandweer was sprake van een hulpverlening. Dit gebeurde in eenenveertig procent van de meldingen. Bij vijfendertig procent van de gevallen ging het om een brand. Bij eenentwintig procent van de gevallen ging het om een loze melding.

De medewerkers van het brandweerkorps verrichtten in totaal 426 brandveilig-heidscontroles. 223 Panden zijn in behandeling en 257 panden moeten dit jaar worden bezocht.  Ook zijn er 200 adviezen verstrekt op het gebied van bouw- en milieuvergunningen. Het korps was overigens ook erg actief op gebied van het geven van voorlichting.

Tijdens de uitrukken raakten in totaal overigens vier brandweerlieden gewond. Allen hielden geen blijven letsel op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren