Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 217 km

Aanhoudingen vanwege bezit balletjespistool

Toegevoegd: 15-07-2009, 18.07 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers
VLISSINGEN - Dinsdagavond zijn rond 21.45 uur twee 16-jarige jongens, afkomstig uit Hilversum en Laren, aangehouden in verband met het bezit van een balletjespistool.


Bij de politie was een melding binnengekomen dat  op het Veerhavenplein in Breskens een groepje jongens met brommers stond waarvan één met een 'pistool' liep te zwaaien. Een signalement werd doorgegeven.

Agenten wachtten het groepje op aan de kant van Vlissingen en spraken hen aan.  Eén van hen haalde een zogenaamd balletjespistool uit zijn rugzak, hij werd aangehouden. Ook de jongen die voldeed aan het opgegeven signalement werd aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Daar verklaarde één van de jongens dat hij met het wapen had staan 'zwaaien'.

Bleek dat het groepje jongens een bezoekje had gebracht aan een kermis in België waar één van hen balletjespistool had gewonnen. In Nederland is dit echter een verboden wapen. Het balletjespistool werd in beslaggenomen waarna de jongens weer in vrijheid werden gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (16-7-2009 om 06:41)
"op een speciaal terrein, met speciale kleding, soldaatje spelen" ? Helemaal niet! Die dingen zijn verboden. Ook met speciale kleding op speciaal terrein! Als ze soldaatje willen spelen maken ze maar ( net zoals wij vroeger) geweren van van hout. Zijn ze nog creatief bezig ook ;-)
Nela (15-7-2009 om 22:43)
Tsja,kan gevaarlijk zijn als je zomaar op straat met zo'n ding loop te zwaaien .en ook als je een balletje in je oog zou krijgen er zit veel druk achter,als je op een speciaal tereintje in een groepje soldaatje speelt met een bolletjes pistool dan moet je een speciale bril op en pak aan
Ik (15-7-2009 om 18:38)
Tsja dacht dat ze verboden waren op de kermis hier hebben de kids er ook maar mogen niet op straat mee spelen verbieden al die nep troep
Cookie-instellingen beheren