Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Duits meisje (12) verdronken in zee

Toegevoegd: 15-07-2009, 18.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KAMPERLAND - Vanmiddag is bij het Noordzeestrand tussen Vrouwenpolder en Kamperland een 12-jarige Duits meisje verdronken.


Het meisje was rond 14.00 uur samen met haar broertje in de zee aan het spelen met een plastic orka. Vanwege de harde wind en de stroming dreef de orka af. De kinderen zwommen achter het ding aan maar kwamen in de stroming terecht. De vader, een 51-jarige man, en een badgast zagen dat ze in moeilijkheden kwamen en doken het water in. De badgast wist het jongetje eruit te halen maar de vader kon niet meer bij zijn dochtertje komen. Hij was uitgeput en is door de reddingsbrigade uit het water gehaald en vervolgens met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerd buiten levensgevaar.

Het meisje is enige tijd later door een reddingsboot al reanimerend naar de kant gebracht. Toegesnelde ambulances en de reddingsbrigade hebben direct eerste hulp geboden. Ook een traumahelikopter werd ingezet, maar helaas kwam alle hulp te laat en is het meisje overleden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gianna (16-7-2009 om 15:40)
Laten we niet roomse zijn dan de paus. Als er bij de duinversterking wordt gewaarschuwd voor drijfzand of explosieven, dan wordt dat ook massaal genegeerd door inwoners die denken dat het wel mee zal vallen....
A. (16-7-2009 om 14:29)
@redder: je hebt helemaal gelijk, jullie doen heel goed werk en reacties van mensen die er niet eens waren en het wel heel goed weten, komen kwetsend over! overige strandgasten hadden de mensen ook op het gevaar van de opblaasorca kunnen wijzen, allemaal achteraf geroep heeft geen zin. sterkte !
Fred (16-7-2009 om 12:32)
Heb gister groot deel van de actie kunnen volgen via c2000 op een andere post. Echt een trieste gebeurtenis, iedereen (familie + hulperleners) sterkte met verwerking hiervan. Denk je iets leuks te doen in de vakantie en dan maak je dit mee :( Sterkte !!!
Redder (vervolg) (16-7-2009 om 10:31)
We waarschuwen dag in dag uit maar er zullen altijd mensen blijven, jong en oud, die de kracht van de zee onderschatten en onze waarschuwingen negeren! Kom eens langs op een reddingspost en zie met eigen ogen hoe hard wij soms moeten werken om dit te voorkomen.
Redder (16-7-2009 om 10:29)
Beetje jammer dat iedereen zijn mening meteen weer klaar heeft. Was erbij en we hebben meer dan ons best gedaan. Voor mij en mijn collega strandwachten is het een hard gelach als er meteen weer mensen zijn die hun ongezouten mening spuwen.
Belg (16-7-2009 om 08:23)
In België aan diezelfde noordzeekust, is het al decennia lang verboden om met opblaasbaar speelgoed (orca's, luchtbedden, bootjes etc) in zee te spelen als er veel wind staat. Na het gebeuren van vandaag zullen allen begrijpen waarom. Hoe komt het dat dit in Zeeland of Nederland niet verboden is?
Cookie-instellingen beheren