Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Duits meisje (12) verdronken in zee

Toegevoegd: 15-07-2009, 18.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KAMPERLAND - Vanmiddag is bij het Noordzeestrand tussen Vrouwenpolder en Kamperland een 12-jarige Duits meisje verdronken.


Het meisje was rond 14.00 uur samen met haar broertje in de zee aan het spelen met een plastic orka. Vanwege de harde wind en de stroming dreef de orka af. De kinderen zwommen achter het ding aan maar kwamen in de stroming terecht. De vader, een 51-jarige man, en een badgast zagen dat ze in moeilijkheden kwamen en doken het water in. De badgast wist het jongetje eruit te halen maar de vader kon niet meer bij zijn dochtertje komen. Hij was uitgeput en is door de reddingsbrigade uit het water gehaald en vervolgens met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerd buiten levensgevaar.

Het meisje is enige tijd later door een reddingsboot al reanimerend naar de kant gebracht. Toegesnelde ambulances en de reddingsbrigade hebben direct eerste hulp geboden. Ook een traumahelikopter werd ingezet, maar helaas kwam alle hulp te laat en is het meisje overleden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton (15-7-2009 om 23:15)
'Als een kind zijn ouders verliest is het een wees. Als een man zijn vrouw verliest is het een weduwnaar. Als een vrouw haar man verliest is het een weduwe..... Maar als ouders een kind verliezen zijn er geen woorden voor' Veel sterkte voor ouders, en verdere familie. Ook hulpverleners sterkte
Hertzinger (15-7-2009 om 23:04)
Vreselijk...vind dit zo erg...heel veel sterkte toegewenst voor de familie van dit meisje...
Zeeuw (15-7-2009 om 23:00)
Afschuwelijk... Rust zacht meisje.
Javisje (15-7-2009 om 22:39)
Wat ben ik dan dankbaar, dat ik vorige week een auto-ongeluk met mijn kinderen overleefde. Dan besef je weer dat elke dag je laatste kan zijn. Veel sterkte voor familie en hulpverleners.
Engeltje (15-7-2009 om 22:01)
Wat erg voor deze mensen. De hulpverleners waren snel te plekken petje af. Verder wil familie en nabestaande heel veel sterkte met dit grote verlies. Moge zij de kracht vinden om dit verlies ooit een plekje te kunnen geven. Sterkte
[email protected] (15-7-2009 om 21:36)
De mensen hebben hun uiterste best gedaan om het meisje te reanimeren, helaas niet gelukt, Veel sterkte aan de familie en vrienden gewenst,
Cookie-instellingen beheren