Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Duits meisje (12) verdronken in zee

Toegevoegd: 15-07-2009, 18.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KAMPERLAND - Vanmiddag is bij het Noordzeestrand tussen Vrouwenpolder en Kamperland een 12-jarige Duits meisje verdronken.


Het meisje was rond 14.00 uur samen met haar broertje in de zee aan het spelen met een plastic orka. Vanwege de harde wind en de stroming dreef de orka af. De kinderen zwommen achter het ding aan maar kwamen in de stroming terecht. De vader, een 51-jarige man, en een badgast zagen dat ze in moeilijkheden kwamen en doken het water in. De badgast wist het jongetje eruit te halen maar de vader kon niet meer bij zijn dochtertje komen. Hij was uitgeput en is door de reddingsbrigade uit het water gehaald en vervolgens met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerd buiten levensgevaar.

Het meisje is enige tijd later door een reddingsboot al reanimerend naar de kant gebracht. Toegesnelde ambulances en de reddingsbrigade hebben direct eerste hulp geboden. Ook een traumahelikopter werd ingezet, maar helaas kwam alle hulp te laat en is het meisje overleden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harvey (15-7-2009 om 18:31)
Het is echt heel zielig ik heb het zelf gezien
Mario (15-7-2009 om 18:31)
Ik blijf erbij... het water kan je vriend zijn of je vijand... dat werd mij al vroeg geleerd.. Het zal je maar overkomen ik wil er niet aan denken... veel sterkte toegewenst aan de ouders en fam..
Erik (15-7-2009 om 18:30)
Verschrikkelijk nieuws. Wat een een leuke, fijne vakantie had moeten worden eindigt in een drama. Familie en nabestaanden erg veel sterkte. En vooral de vader en de zus die het hebben zien gebeuren en zelf ook in moeilijkheden raakten.
Cookie-instellingen beheren