Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 97 km

Cougar landt bij ziekenhuis Terneuzen

Toegevoegd: 17-07-2009, 11.49 uur
Cougar landt bij ziekenhuis Terneuzen
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Een Eurocopter Cougar van de Koninklijke Luchtmacht is vrijdagochtend rond 10:45 uur geland bij ziekenhuis ''de Honte'' in Terneuzen.


Vorig jaar februari maakte de grote transporthelikopter ook al een landing om de exacte coördinaten van heli-platform vast te stellen. De helikopter stond toen echter in Woensdrecht en niet in Gilze-Rijen zoals tegenwoordig. Hierdoor was een nieuwe vaststelling van de coördinaten nodig.

De Terneuzense brandweer stond volgens procedure tijdens het landen en opstijgen stand-by


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (17-7-2009 om 21:49)
Dit is alleen om eventuele ongelukken snel in te kunnen grijpen daarom is de brw daar bij . als er bij bijv. een auto ongeluk een trauma heli nodig is heeft dit weer andere prioriteiten denk ik
Brandweerman (17-7-2009 om 21:16)
Wel Gerard, De brandweer staat altijd stand-by bij een helicopter landing, dit omdat dit een standaard veiligheids-procedure is. Een heli heeft toch altijd een hoeveelheid brandstof bij zich....
Joost (17-7-2009 om 17:44)
Heel leuk die helikopter. Maar wat kost zo'n akkefietje. 2 maal coördinaten vaststellen waar is dat in vredesnaam voor nodig? Kunnen die instanties dat niet aan elkaar doorgeven?
Marijn (17-7-2009 om 17:44)
Als er word bijgetankt bij een helikopter, is het verplicht dat er blusapparatuur aanwezig is. In dit geval de brandweer dus.
Johan (17-7-2009 om 15:42)
Wat een vreemde verhaal. De coordinaten van het heli-platform bij het ziekenhuis moeten opnieuw worden vastgesteld omdat de heli nu ergens anders gestationeerd is. Net of daardoor het heli-platform ook verplaatst is??
Gerard (17-7-2009 om 13:44)
Hallo, ik heb me al meer afgevraagd; waarom is er altijd brandweer aanwezig als een heli land bij een ziekenhuis. wanneer die voor de luchtmacht land of de trauma in een open plaats is er toch ook geen brandweer? wie kan mij dit vertellen met een reactie groetjes
Cookie-instellingen beheren