Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Inbreker opgepakt na inbraak in woning

Toegevoegd: 18-07-2009, 11.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
HEINKENSZAND - Vannacht omstreeks 02.15 uur kwam een inwoner van de Dorpsstraat in Heinkenszand thuis. Hij trof zijn woning opengebroken aan, ook was er nog iemand in zijn woning aanwezig.


De bewoner is achter de ongewenste bezoeker aangegaan, maar kreeg hem net niet te pakken. De inbreker kon ontsnappen via een dak. De bewoner belde direct de politie die meteen uitrukte. Twee agenten gingen een aangifte van de bewoner opnemen. Deze kon een summier signalement van de dader geven. Ook wist de benadeelde serienummers te noemen van goederen die de dief had weggenomen.

Het ging om geld, een gsm, een digitale camera en een horloge. Tijdens het opnemen van de aangifte hebben de overige agenten een zoekslag gemaakt in de omgeving. Eén van hen controleerde tegen 03.00 uur een man die aan het signalement voldeed in een brandgang in de Hurgronjestraat in Heinkenszand.

Niet alleen het signalement voldeed, maar de man had ook nog een digitale camera op zak met precies het serienummer dat de camera uit de Dorpsstraat ook voerde. Dit was voldoende bewijs om de verdachte aan te kunnen houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Goes. Door de hulpofficier van justitie is de verdachte, een 31-jarige man uit Heinkenszand, in verzekering gesteld. Voorlopig zit de man nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (18-7-2009 om 16:39)
Lekker latan zitten. Je hebt van andermans spullen af te blijven. Dankzij deze figuren moet je veel geld uitgeven om je huis inbraakwerend te maken
Mieke (18-7-2009 om 16:32)
Goed werk politie! Zie je maar hoe belangrijk het is om serienummers op te schrijven.
Frans (18-7-2009 om 15:55)
Prachtig gedaan en flink straffen
Ben (18-7-2009 om 12:33)
Zo blijkt maar weer eens: "een goede buur, is beter dan een verre vriend".
Cookie-instellingen beheren