Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Aanhoudingen na samenscholingsverbod

Toegevoegd: 18-07-2009, 11.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - In de Hercules Segherslaan in Vlissingen zijn gisteravond twee aanhoudingen verricht door agenten van de Zeeuwse politie.


Omstreeks 19.45 uur kwam er een melding binnen van het negeren van het samenscholingsverbod in het 'probleemgebied'. Agenten die in de buurt surveilleerden zijn meteen ter plaatse gegaan. Zij hebben een 34-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Het was op dat moment redelijk druk en onrustig in de Hercules Segherslaan en veel mensen gingen zich bemoeien met de aanhouding.

Tegen de agenten werd geduwd en er werd aan hen getrokken om te beletten dat de Vlissinger in de politieauto werd geplaatst. Door de agenten ter plaatse is assistentie aangevraagd van hun collega's. Die kwamen meteen en hebben geassisteerd bij het in de auto krijgen van de aangehouden verdachte. Uiteindelijk is de man in de auto geplaatst.

Op dat moment werd er, vanuit de groep, een glazen fles in de richting van de agenten gegooid. De fles kwam terecht op een busje dat achter het politievoertuig geparkeerd stond. Hierdoor ontstond schade aan het busje. De 34-jarige man is overgebracht naar het politiebureau waar hij later in verzekering is gesteld. De man mag maximaal drie dagen in Torentijd verblijven.

Omdat de agenten goed hadden gezien wie de fles tegen de auto had gegooid is er rond 22.00 uur een 32-jarige Vlissinger aangehouden. Omdat de bus is beschadigd verzoekt de politie de eigenaar aangifte te komen doen op het politiebureau.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H (19-7-2009 om 17:11)
Zielig hoor het politiekorps van zeeland!!!! blaffen maar niet bijten wat heeft samenenscholingverbod voor zin als je ze er niet voor straft?
Rick (19-7-2009 om 16:09)
Wat een ordinaiar gat is Vlissingen aan het worden. Zou historisch gezien de trots van Zeeland moeten zijn. Tijd voor keiharde aanpak van de recidiven, die zijn bij justitie heus wel bekend!
Zoop (19-7-2009 om 12:44)
Schrikbarende reacties hier, machtsvertoon zou de oplossing moeten zijn ? laat me lachen, als er een relletje ontstaat daar is er in heel zeeland geen genoeg politie zomaar ff oproepbaar om het op het lossen met geweld hoor. de ploitie zeeland is al zwaar onderbezet en de ME vele uren weg.
Een zeer boze Vlissinger (19-7-2009 om 12:05)
Gisteren toevallig in de buurt toen er een gaslekkage was aan de Hercules Segherslaan. Wat zag ik tot mijn stomme verbazing????? Overal groepjes rondhangende "jeugd". En geen politie te bekennen. Hier werd ik echt kwaad om. Je zou bijna zelf uit de auto stappen en de groepen verjagen,.
Doeterniettoe (19-7-2009 om 11:30)
Hoezo de man mag MAXIMAAL 3 dagen in Torentijd blijven?Hij heeft toch geen prijs gewonnen o.i.d?Misschien zou het handiger zijn om hem MINIMAAL 3 weken vast te zetten!!!
T4 (19-7-2009 om 10:35)
Mooie actie, jammer dat er eerst iemand dood geslagen moet worden .voor dat er actie wordt ondernomen. dus burgemeester eerst moet het kalf verdronken zijn voor dat de put wordt gedicht. het is ook altijd het zelfde verhaal.onder neem nu eens actie.
Cookie-instellingen beheren