Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 275 km

Vegan Streaker beraamde aanslag op koningin

Toegevoegd: 21-07-2009, 11.23 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers

MIDDELBURG - De Nationale Recherche heeft huiszoeking gedaan in de woning van de vriendin van de vegan streaker in Wissenkerke. De vegan streaker, dierenactivist Peter Janssen, is gisterochtend opnieuw aangehouden op verdenking van het beramen van een aanslag op koningin Beatrix en het bezit van een vuurwapen.


Dierenactivist Peter Janssen was in april gearresteerd op verdenking van het vrijlaten van 2500 nertsen op een farm in Stavenisse. Op 30 juni besloot de rechtbank in Rotterdam echter het voorarrest te schorsen. Janssen mocht naar huis om zijn zieke moeder te verzorgen.

Bij de vrijlatingsactie in Stavenisse vonden vijftig nertsen de dood. Nog eens honderd nertsen zijn nog steeds spoorloos. In de omgeving hebben die dieren onder meer kippen dood gebeten. Ook werden destijds de schuttingen rond de farm beklad en is de administratie van de dieren overhoop gehaald.

De vegan streaker is maandagmorgen gearresteerd in de woning van zijn moeder in Vught. De computer die in de woning stond heeft de recherche in beslag genomen voor verder onderzoek.

De Nationale Recherche heeft maandagmorgen omstreeks kwart over zeven ook een inval gedaan in het huis van de vriendin van Janssen in Wissenkerke. Dertien man voorzien van kogelvrije vesten doorzochten de gehele woning. Ook hier is een computer in beslag genomen.

Dinsdagmorgen werd overigens bekend dat Peter Janssen is opgepakt vanwege het beramen van een aanslag op Koningin Beatrix. Volgens de advocaat van Janssen is niet bekend wat de aanwijzingen tegen de verdenking zijn. Janssen zelf ontkent de beschuldiging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronny (22-7-2009 om 08:57)
Het is een gevaarlijk mannetje die vegan streaker,en zijn vriendin speelde weer de onschuld natuurlijk,die is volgens mij net zo erg .
A (21-7-2009 om 20:18)
Is het nu ook niet zo dat hij wel heel veel pubiciteit krijgt?? Dat is toch wat hij wil??
Van der voorn (21-7-2009 om 19:52)
Dierenliefhebbers zijn meestal n apart slag volk... blijkbaar houden ze minder v mensen... nog erger in de politiek de "partij voor de dieren" maar ja die paardenliefhebsters mogen nu wel over allerlei belangrijke staatsaangelegenheden meebeslissen! je zou er gewoon n hekel aan dieren van krijgen!
Bert (21-7-2009 om 19:31)
Typisch een LINKS extremistische terrorist. Deze zijn vele malen gevaarlijker dan de rechts-extremisten. Opsluiten en een nertsbontje van maken....
Zeeuw in vught (21-7-2009 om 18:52)
Nee hij komt niet uit zeeland maar woont in vught en hij kan inderdaad gevaarlijk zijn hij heeft vroeger geprobeerd om het huis van de slager hier in brand te steken 's nachts. Verder is het goed dat hij voor dieren opkomt maar niet op deze manier
Minnetje (21-7-2009 om 18:25)
Is eind Juni vrijgelaten om voor zijn zieke moeder te zorgen.. Wat is dat hier voor een luilekkerland?? Wel tijd voor weer iets op poten te zetten.. en zijn vriendin en diens vader zijn zich van geen kwaad bewust, nou het zijn zelf van die zogenaamde dieren activisten..
Cookie-instellingen beheren