Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Redder drenkeling krijgt oorkonde

Toegevoegd: 24-07-2009, 10.54 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - C.J.M. Schoonen uit Oudenbosch krijgt vrijdag 31 juli een oorkonde voor het redden van een vierjarig jongetje uit de Grevelingen.


Een jaar geleden -31 juli 2008- zag Schoonen hoe de vierjarige Hunun Paracha voorover in het water van de Grevelingen viel. Schoonen aarzelde geen moment en rende het water in, waardoor het kind gered kon worden.

Voor de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was dit doortastende optreden aanleiding om Schoonen een oorkonde toe te kennen, die door burgemeester Rabelink van de gemeente Schouwen-Duiveland wordt uitgereikt. Voor de bijeenkomst zijn ook de kleuter en zijn familie uitgenodigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leon (26-7-2009 om 21:20)
Iedereen heeft het er over dat deze man een lintje verdient,en daar ben ik het ook mee eens,maar volgens mij moet die persoon daar wel voor voor gedragen worden,want dat lintje komt niet aanwaaien.
Jaap Mytilus (25-7-2009 om 17:44)
't Zal wel aan de vakantietijd liggen dat weinig reacties op dit bericht volgen, maar het is beslist een passende geste aan de redder. Er is een kind gered. Kind, ouders en familie dankbaar: bij elkaar voldoende reden om dat met een oorkonde te waarderen. Deze blijk van waardering is welverdiend!
Jaap Vergeer (24-7-2009 om 22:21)
Zo iemand verdient nu eigenlijk een koninklijk lintje [ipv één of andere artiest]
Marinet (24-7-2009 om 19:02)
Wat is zo,n persoon gelukkig om een jongetje van die leeftijd te kunnen redden,en wat heeft het een voldoening om zoiets te mogen ontvangen van de burgevader in het bijzijn van de ouders van de jongen.
Bas (24-7-2009 om 16:44)
Grote klasse!!!! echt verdient
Matthijs (24-7-2009 om 15:35)
Deze man is een echte held! Veel mensen zeggen dat ze het ook zouden doen, maar als het dan eens gebeurt dan blijft het bij woorden.
Cookie-instellingen beheren