Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 176 km

N-Beveland start scootmobielcursus

Toegevoegd: 27-07-2009, 17.58 uur
Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - Scootmobielbestuurders hebben vaak onvoldoende kennis van de verkeersregels en hun rijvaardigheid is vaak onvoldoende. Maar belangrijker nog: de bestuurders voelen zich vaak niet veilig met hun scootmobiel in het verkeer.


De gemeente Noord-Beveland gaat daarom samen met het ROVZ een rijvaardigheidscursus voor scootmobielgebruikers geven. “Op deze manier kunnen ouderen op een veilige manier mobiel blijven”, aldus de gemeente.

Op de dinsdagen 8, 15 en 22 september wordt onder meer behandeld welke bijzonderheden er kleven aan het rijden met een scootmobiel. Ook wordt gekeken hoe goed en verantwoord deelgenomen kan worden aan het verkeer.
 
Verder wordt les gegeven in de verkeersregels. Bij het Amaliahof in Wissenkerke wordt kennis getest en ook zal worden geoefend. Later wordt bij de gemeenteloods op bedrijventerrein Cruijckelcreke een parcours opgezet waarop wordt geoefend. Ook wordt het gehoor- en gezichtsvermogen van de deelnemers getest.

Tijdens het laatste dagdeel wordt een parcours afgelegd in Kamperland. Ook wordt de C1000 bezocht. De cursus wordt afgesloten met het uitreiken van het scootmobielcertificaat. Deelnemen is gratis. Wel zijn voor sommige onderdelen begeleiders nodig en is het aantal deelnemers per cursus beperkt tot 15. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Mochten zich meer deelnemers melden dan wordt in het voorjaar van 2010 nogmaals een cursus georganiseerd.

Voor meer informatie: Henriëtte van den Berg, tel. 0113- 377 341 of [email protected]. Inschrijven is mogelijk tot 10 augustus 2009. Na aanmelding krijgt u een officiële uitnodiging met programma toegestuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren