Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Drie wegmisbruikers minder

Toegevoegd: 28-07-2009, 23.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag in Middelburg en Rilland de rijbewijzen ingevorderd van een motorrijder en twee bromfietsers.


De twee bromfietsers, 17 en 18 jaar oud en beiden afkomstig uit Limburg, moesten 's ochtends hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te hard reden. De jongens reden over het fietspad van de N289. Hier geldt een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur. Ze reden echter met een gecorrigeerde snelheid van 75 kilometer per uur.

De motorrijder, een 26-jarige Middelburger, werd rond 14.45 uur betrapt toen hij op de Schroeweg ter hoogte van de Segeerssingel fors optrok en over een afstand van ongeveer honderd meter een zogeheten wheely maakte: hij reed op alleen zijn achterwiel.

In de Vrijlandstraat werd de man staande gehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (29-7-2009 om 19:13)
Een wheely doe je maar in je achtertuin, je kunt niet uitwijken op zo'n moment, te gevaarlijk voor op de weg. ook optrekken mag niet zo hard als je wilt, zeker een moter niet, je veroorzaakt dan geluidsoverlast.
Frank (29-7-2009 om 18:37)
Even een reactie ophet antwoord van Nick.Besef je wel wat er kan gebeuren als het fout gaat en dan dat er een paar fietsers of kinderen daar staan????????Als oud ambulancechauffeur genoeg gezien van die gekke dingen!
Ram (29-7-2009 om 15:35)
Arco, wat een klikspaan ben jij. Soms moet er gewoon even geraced worden.... Het is wel gevaarlijk ben ik met je eens. maar veelal brengen ze in de latere uurtjes alleen hun zelf in gevaar. en dan vind ik dat het wel moet kunnen
Jo (29-7-2009 om 14:34)
Heb je al eens gekeken hoe hard de brommers vliegen(75km) op de prov, weg terhole-zaamslag.Die kan je niet inhalen met de auto.Zij zijn eerder in tern.dan hoort.iedre dag zie je er in de ochtend steeds meer
Frans (29-7-2009 om 13:25)
@Nick, nee dat moet niet kunnen. Er zal een kind lopen. Dan kan je niet zomaar meer even remmen, want als motorrijder rem je voor 80% met je voorwiel. Hoe wil je dat doen als die los van de grond is?
Nick (29-7-2009 om 10:24)
Je mag zo hard optrekken als je wilt.. Zolang je maar: geen andere weggebruikers in gevaar brengt en niet boven de maximum snelheid komt. En wat die wheelie betreft: moet kunnen.
Cookie-instellingen beheren