Weerbericht:
Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Skimmers actief bij tankstation

Toegevoegd: 01-08-2009, 13.15 uur
Door: Roland de Jong
SINT LAURENS - Bij het Tamoil tankstation van Auto Sturm aan de Noordweg in Sint Laurens zijn skimmers actief geweest.


Volgens de politie werd vandaag bij het onbemande tankstation skimapparatuur aangetroffen. Met behulp van zulke apparatuur kunnen mensen de magneetstrip van de pinpas of creditcard kopiëren. Wanneer ook de pincode wordt bemachtigd, bijvoorbeeld met behulp van een hele kleine camera, kan geld opgenomen worden van de rekening van het slachtoffer.

Meestal merken gedupeerden het skimmen pas later, wanneer het geld van hun rekening is afgeschreven. De politie raadt mensen dan ook aan om hun bankrekening te controleren als zij onlangs bij het betreffende tankstation hebben gepind.
  
Slachtoffers wordt aangeraden zich te melden bij de politie.
 
Zie ook:
- 'Kleine kans op slachtoffers skimmers' (01-08-2009)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (1-8-2009 om 22:53)
Waar kan je een klacht indienen dan over skimmers??? bij de SHELL tankstation in vlissingen moet je je bankpas afgeven, en verdwijnt je pas achter de balie en dan mag je je pincode invoeren waarna je je pas terug krijgt
Meerten (1-8-2009 om 21:45)
Ik ben het eens met deze mensen het gaat maar door. Geef ze eens een goede straf die SKIMMERS. Groetjes
Jeppie (1-8-2009 om 17:13)
Het gaat niet over de apparatuur maar over de mens. Dat geaai over hun bol van de kant van justitie zou eens klaar moeten zijn!
Catweazel (1-8-2009 om 15:29)
Als de NL banken is naar het zuiden kijken zien ze de oplossing. In frankrijk wordt de magneetstrip bijna nergens meer gebruikt, maar de chip die op iedere Europas zit. Die is in Nederland ook te gebruiken (denk aan de chipknip) blijft men bij het oude systeem. Zal wel te duur wezen te veranderen.
Zoop (1-8-2009 om 14:03)
En de banken maar lachen, ze sluiten gewoon een hoop automaten omdat ze dan weten dat mensen meer geld opnemen omdat ze gewoon bang zijn dat die laatste automaat zo leeg is en ze dan echt zonder cash zitten. Maw zichzelf nog verder in de schulden zetten. Minder automaten meer leningen, dikke winst
Zoop (1-8-2009 om 13:55)
En wat doen de banken eraan? Ze zullen wel voor de zoveelste keer de pin automaten sluiten zoals gebruikelijk is in Goes de laatste tijd. Belachelijk, je kan niet meer aan je geld komen of je moet in een soviet achtige rij bij de 1nige automaat die goes nog heeft. De bonus is wel goed geregeld.
Cookie-instellingen beheren