Weerbericht:
Enkele winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Skimmers actief bij tankstation

Toegevoegd: 01-08-2009, 13.15 uur
Door: Roland de Jong
SINT LAURENS - Bij het Tamoil tankstation van Auto Sturm aan de Noordweg in Sint Laurens zijn skimmers actief geweest.


Volgens de politie werd vandaag bij het onbemande tankstation skimapparatuur aangetroffen. Met behulp van zulke apparatuur kunnen mensen de magneetstrip van de pinpas of creditcard kopiëren. Wanneer ook de pincode wordt bemachtigd, bijvoorbeeld met behulp van een hele kleine camera, kan geld opgenomen worden van de rekening van het slachtoffer.

Meestal merken gedupeerden het skimmen pas later, wanneer het geld van hun rekening is afgeschreven. De politie raadt mensen dan ook aan om hun bankrekening te controleren als zij onlangs bij het betreffende tankstation hebben gepind.
  
Slachtoffers wordt aangeraden zich te melden bij de politie.
 
Zie ook:
- 'Kleine kans op slachtoffers skimmers' (01-08-2009)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Poesjes (3-8-2009 om 01:05)
@ ikke als je dat niet wilt moet je daar maar cash betalen als je totaal geen mensen vertrouwd het zijn daar aardige mensen en vriendelijk ik tank er al jaren en er is daar nog nooit wat gebeurd
Zoop (2-8-2009 om 23:54)
Nou frank, verklaar dan maar eens waarom het overgrote deel van de pinautomaten al weken aan een stuk buiten gebruik zijn als je het beter weet. Nee, niet nadenken, dat is het teken van intelligentie.
LST (2-8-2009 om 10:45)
Dit blijft een vervelend iets. Bij sommige banken kun je echter zelf je pincode wijzigen via de geldautomaat. Regelmatig doen dus (en dan wel bij een automaat in het bankkantoor). Verder goed afschermen bij intikken van je pincode.
Wilma (2-8-2009 om 09:11)
@Catweazel, als je een beetje bij bent, zou je weten dat de banken (eindelijk) bezig zijn met het vervangen van de pasjes met magneetstrip. @Flip, wat gebeurt er dan als je 5 km. te hard rijdt? Dan krijg je een bekeuring en terecht!
Stoffeerder (2-8-2009 om 07:48)
Gewoon weer lekker met contant geld betalen. Ik gebruik die pas nooit.
Frank (1-8-2009 om 22:54)
Zo'n reactie als van Zoop getuigt van weinig intelligentie.
Cookie-instellingen beheren