Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandwacht redt jongens uit zee

Toegevoegd: 04-08-2009, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft maandag tijdens een patrouille ter hoogte van het Nollestrand twee jongens van 14 jaar uit zee gered.


De twee konden door de sterke stroming rond 15.45 uur niet meer op eigen kracht terugkeren naar de kant. Eén van de jongens had zelf last van ademnood gekregen. Aan boord van de reddingsboot konden de twee weer bijkomen. De strandwacht had echter wel een lesje over stromingen paraat om herhaling te voorkomen.

De zwemmers zijn na de redding weer op het strand afgezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (5-8-2009 om 09:22)
@ engeltje wat bedoel je daarmee? "geen gevaren geleerd" ? waar zouden ze dat moeten leren dan ? u denkt toch niet dat ze daar op school les in geven of zo ? hadden dus de ouders moeten doen, waar waren die ? terassje pakken ? liggen te slapen ?
Souburger (5-8-2009 om 08:10)
Hier was gelukkig de strandwacht net op tijd bij,laat het voor deze jongens een les wezen,maar ook voor de strandwacht,het had ook anders af kunnen lopen ,maar die zijn ervaren genoeg .
Laurens (4-8-2009 om 23:04)
Gelukkig dat je jongens gered konden worden! Sommige mensen oordelen wel erg makkelijk. Jongelui van die leeftijd zijn altijd op zoek naar uitdagingen. In dit geval was dat geluk bij een ongeluk. Dat neemt uiteraard niet weg dat goede voorlichting noodzakelijk blijft.
Leeuwtje. (4-8-2009 om 22:00)
Ja, ik denk dat zoiets de beste nog kan overkomen hoor, ook als zei wel voorlichting hebben gehad over de gevaren van de zee. Respect voor de redders !..
Jeroen (4-8-2009 om 20:03)
Niet teveel over de dingen denken die hadden kunnen gebeuren, het is goed dat deze mensen er zijn! Zo ziet de nederlandsche staat toch weer dat hun subsidies hiervoor goed gebruikt worden. Grtz een fanatieke zee-zwemmer.
Engeltje (4-8-2009 om 18:20)
Hebben zei dan geen gevaren geleerd. Ze zouden toch eigenlijk beter moeten weten. Wat als de redding te laat was gekomen. Petje af voor de strandwacht en jongens kijk in het vervolg een beetje uit
Cookie-instellingen beheren