Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde bij ongeval met beknelling in Hoofdplaat

Toegevoegd: 09-01-2006, 17.58 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HOOFDPLAAT - In het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat heeft zich vanochtend een ongeval met beknelling voorgedaan. Eén persoon raakte gewond.

Rond tien voor twaalf kwam bij de alarmcentrale in Middelburg de melding bin-nen dat er een frontale aanrijding was gebeurd op de kruising van de West-langeweg met de Westelijke Dwarsweg. Bij het ongeval zouden twee auto's betrokken zijn geweest. Bij de eerste melding werd ook vermeld dat er sprake zou zijn van een ongeval waarbij één persoon bekneld was komen te zitten. Ook zouden er twee personen gewond zijn geraakt.

Daarop werden, afgezien van twee ambulances, ook drie brandweervoertuigen ingezet.  Vanuit Oostburg werd de ambulance 19131 ingezet. Vanaf de post Ter-neuzen werd de ambulance 19136 ingezet. De brandweer rukte vanuit Oostburg uit met het hulpverleningsvoertuig 5570. Vanaf de brandweerpost in Schoondijke ging de tankautospuit 5533 ter plaatse. De Officier Van Dienst 5595 van het brandweerkorps Sluis ging ook ter plaatse.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat een 41-jarige man uit de gemeente Sluis over de Westlangeweg was gereden. Bij het naderen van het kruispunt schatte hij in dat hij nog voor een andere auto langs kon. Deze auto werd bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Breskens. De vrouw naderde echter sneller dan gedacht en een frontale botsing was het gevolg.

De vrouw uit Breskens kwam bij de botsing bekneld te zitten en moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. De brandweerlieden hebben het dak en een zijkant van de auto geknipt om de vrouw te bevrijden. De vrouw had diverse verwondingen en werd met de ambulance 19131 uit Oostburg over-gebracht naar een ziekenhuis in de regio.

De bestuurder van de andere auto raakte licht gewond en werd door de be-manning van de andere ambulance, de 19136 uit Terneuzen, voor behandeling naar de huisartsenpost gebracht. Voor zover bekend kon dit slachtoffer na een korte behandeling weer naar huis.

Beide voertuigen zijn total loss.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren