Weerbericht:
In het westen en noorden enkele pittige buien, landinwaarts meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Dronken schipper heeft aanvaring

Toegevoegd: 10-08-2009, 14.18 uur
Door: Roland de Jong
VEERE - De waterpolitie heeft zondag bij Veere een 66-jarige schipper van een binnenvaartschip aangehouden omdat hij met 2.6 promille alcohol in zijn bloed aan het roer stond. Vóór zijn aanhouding had de schipper al schade gevaren en aan de grond gezeten met zijn schip.


Het KLPD kreeg omstreeks 19.00 uur van de Verkeerspost Hansweert de melding dat in de buurt van Veere een binnen-vaartschip voer waarvan de schipper mogelijk dronken zou zijn. De Verkeerspost meldde dat het betrokken schip in de Zandkreeksluis in aanvaring was geweest met een plezierjacht. Die zaak hebben de betrokkenen onderling geregeld. Na het verlaten van de sluis voer het schip blijkbaar over een boei en liep aan de grond. Het lukte de schipper echter op eigen kracht weer los te komen.

De waterpolitie ging nabij Veere aan boord van het lege schip en bij het binnengaan van de stuurhut roken de agenten de bekende dranklucht. De schipper stond niet vast meer op zijn benen en sprak ook met dubbele tong. De alcoholtest bevestigde het vermoeden van de agenten en gaf aan dat het alcoholpromillage boven het toegestane maximum van 0,8 zat.

De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek uit de ademanalyse dat het definitieve promillage 2,6 bedroeg. Ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. Tegenover de Waterpolitie verklaarde de schipper dat hij het niet begreep. Hij had zeker niet meer dan zes biertjes gedronken en dat was al een tijdje geleden. Na verhoor werd de schipper weer op vrije voeten gezet maar hij mocht de eerste 13 uur niet varen met zijn schip.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lies (11-8-2009 om 11:35)
Goed werk van de politie, er wordt heel wat alcohol genuttigd op het water, we hebben zelf ook een boot en zien het dikwijls gebeuren al varend een biertje nuttigen...
Ronald (10-8-2009 om 21:24)
Word nu by deze ook een vaarbewys ingenomen??
Paul (10-8-2009 om 20:01)
Schipper begrijpt het niet erg. En dan toch met zo'n vaartuig, capriolen uithalen. Nou laat de bekeuring het dan maar doen "begrijpen".