Weerbericht:
In de kustgebieden enkele buien, vooral in het zuiden en oosten mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand serre Gevangentoren Vlissingen

Toegevoegd: 19-08-2009, 05.40 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Bij het restaurant Gevangentoren aan de Boulevard in Vlissingen is vannacht grote schade ontstaan door een grote brand.
 
Even na vier uur werd ontdekt dat er brand woedde in het markante gebouw. De brandweer rukte al vrij snel met groot materieel uit. Volgens brandweerofficier Erwin Broerse van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg gebeurde dat omdat niet helemaal duidelijk was of er iemand in het pand aanwezig was.
 
Toen de brandweer ter plekke kwam had de brand zich al flink ontwikkeld en was deze uitslaand. Omdat ook een deel van de isolatie van de overkapping was gaan branden ging de brand gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer zette diverse voertuigen, waaronder een nog niet zo lang geleden watertankwagen, in om het vuur te blussen.
 
De brandweer heeft nog geen zicht op het schadebedrag, maar de in 2006 opgeleverde serre van het gebouw liep grote schade op en is grotendeels verwoest. De politie zal vermoedelijk een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry Pool (19-8-2009 om 21:25)
Ik wens je succes met de opbouw van alles en sterkte groetjes
GCMeeuse (19-8-2009 om 16:46)
Een pracht stukje werk op een schitterende lokatie verwoest. Heel jammer!!!
Atos (19-8-2009 om 16:06)
Ik geloof dat de Oost-Souburger er niet veel van snapt. een gevangentoren met een dikke muur van steen brandt nooit helemaal af.....
Stoffeerder (19-8-2009 om 14:39)
Hopelijk herstellen ze zo'n monumentaal pand is de originele stijl, zonder lelijke aanbouwsels.
Marco (19-8-2009 om 14:18)
Echt verschrikkelijk.....heb daar zelf ook mogen werken, perfecte mooie locatie...zonde dat dit gebeurt is... Ik wens jurben en het personeel heel veel sterkte en succes toe!! Marco en Lienne
Jo (19-8-2009 om 13:39)
Ik had nog wel gereserveerd voor vanavond!
Cookie-instellingen beheren