Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

KNMI geeft groot weeralarm

Toegevoegd: 20-08-2009, 10.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI verwacht vanmiddag zeer hevige onweersbuien. Het weerbureau heeft een weeralarm afgekondigd.
 
Vanmiddag trekken buien vanuit het zuidwesten het land in. Deze buien kunnen zich volgens het KNMI echter verraderlijk snel ontwikkelen en gaan gepaard met zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur. Ook is er lokaal kans op veel neerslag. Volgens het weerbureau is grote schade mogelijk.
 
De verwachting is dat de buien rond 13.00 uur Zeeland naderen. Rond 16.30 uur zal het buienfront Limburg net gepasseerd zijn en rond 18.00 uur trekken de buien het land uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rem (21-8-2009 om 16:20)
Wij zaten in belgie, en hoorde via het nieuws dat er een weeralarm in Nederland was afgegeven. In ons vakantie plaatsje was het 37 graden geworden, en heerlijk weer... totdat de avond begon.... Hevige regen en onweersbuien, dat gepaard ging met hevige windstoten, teisterde het land!
Ik (21-8-2009 om 13:12)
Als er steeds een weeralarm word afgegeven voor zulke dingen dan gelooft straks niemand het als er een keer echt noodweer aankomt.
Souburger (21-8-2009 om 07:00)
Was weer drukte om niks,niet dat ik me daar ook druk over gemaakt heb,ik heb genoten van het weer.
Blikseminslag (21-8-2009 om 01:53)
Wat een oerdomme reacties hier. Het KNMI geeft een algemeen weeralarm af en dat geldt niet bepaald alleen voor boven uw tuin of in uw straat. Als u even volgt hoe het op andere plaatsen tekeer gegaan is, zullen de meeste hier hun reactie wel bij moeten stellen. Wees blij dat het hier is meegevallen
D.M. (20-8-2009 om 22:40)
Tussen Terneuzen/Axel niets gezien van noodweer. Maar in Sas en Hulst schijnt het toch even flink te tekeer te zijn gegaan. Hulst had zelfs een blikseminslag in een woning. Dus zo zie je maar dat het erg 'plaatselijk' was, en kortstondig. Daarna overal weer droog en nog steeds warm !
Johan (20-8-2009 om 22:03)
Beste mensen, Ik weet dat die waarschuwing was aangekondigd maar ik hoop dat de mensen ook naar het buien radar beeld kijken. Dan kan je precies verwachten wat er in zeeland komt. Ik had vanmorgen al gekeken naar de buien radar. Maar die trok gewoon over zee, richting het noorden