Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en geregeld (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote groep drenkelingen gered in Vlissingen

Toegevoegd: 20-08-2009, 22.55 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de Oranjedijk in Vlissingen zijn donderdagavond diverse personen in het water in de problemen gekomen. Drie mensen moesten naar het ziekenhuis.


Rond 19.45 uur raakte een groep jongeren en een begeleider van het opleidingsschip Smal Agt 1 in zee in de problemen. Twee jongeren raakten door de sterke stroming in de problemen en dreven richting de vaargeul. Enkele andere jongeren en een begeleider probeerden hen te redden, maar kwamen hierbij zelf ook in de problemen.

Een toevallig passerende strandwacht van de strandbewaking Vlissingen zag de zwemmers in nood en sloeg direct alarm.
 
 
De strandreddingsboot Arie Smit uit Vlissingen en de KNRM reddingsboot Zeemanshoop zijn hierop met spoed uitgevaren. Na enkele minuten waren beide reddingsboten ter plaatse en konden vijf volledig uitgeputte drenkelingen ternauwernood uit zee worden gered. Drie andere jongeren wisten  op eigen kracht terug aan wal te raken.

Alle drenkelingen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd, drie personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand is niets bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Donateur KNRM (21-8-2009 om 17:20)
Weer een fantastische actie van de KNRM!! Ga zo door!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cootje (21-8-2009 om 12:14)
Tja, de zee (in dit geval de westerschelde) blijft altijd gevaarlijk. en gisteren stond er een sterke stroom. gelukkig zijn ze gered, maar mensen, blijf voorzichtig!! beter té voorzichtig (zoals ik, als angsthaas..) als één keer te ver gaan.
Nao (21-8-2009 om 09:46)
Jeroen,het wateroverlast neemt alleen maar toe,en daar moet wat aangedaan worden als de zee spiegelstijgt.wil je een overstroming? deze maatschappij gaat steeds sneller en alles moet groter.we gaan wel naar de knoppen op die manier.alles draait om je euro,s/
Jeroen (20-8-2009 om 23:44)
Verboden tja..goed idee..ik vind het de schuld van de provincie..die hebben de hele westerschelde naar de knoppe geholpen..ik bedoel 10 jaar geleden kon je er nog fijn zwemmen, zie ook de vis-stand..erg laag!! Beetje jammer dat het allemaal kapot moet :-( En maar zeuren over de maatschappij..
De muijnck (20-8-2009 om 23:14)
Zwemmen moet daar in ieder geval verboden worden! Veel te gevaarlijk, altijd al geweest....
Ronald (20-8-2009 om 23:06)
Weer een geslaagde actie!!!