Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

15-jarige bromfietser botst op bestelbus

Toegevoegd: 26-08-2009, 10.32 uur
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Een 15-jarige jongen is dinsdagavond gewond geraakt toen hij met een bromscooter tegen een geparkeerde bestelbus reed.


Het ongeluk deed zich rond 18.50 uur voor op de Zandweg. De jongen droeg geen helm en was, gezien zijn leeftijd, niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Toen de jongen over de Zandweg reed, zag hij dat vanuit tegenovergestelde richting een politieauto nader-de. De bromfietser stuurde daarop pzij om de politie voorbij te rijden.

Toen hij daarna moest afremmen schoof zijn achterwiel weg en botste hij tegen een geparkeerd staande bestelbus. De jongen verliet daarna de plaats van het ongeval.

De jongen liet de bromscooter achter. Hij werd even daarna aangehouden op de Ring. De jongen, die letsel opliep aan een arm en been, verklaarde dat hij de scooter, die bij het ongeval beschadigd raakte, van een bekende geleend had. Ook de bestelbus liep schade op.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tsjah (28-8-2009 om 13:09)
Dat het net fout ging was gewoon dikke pech... Laat zon jongen toch lekker.. Het heeft trouwens niet zo heel veel met leeftijd te maken hoor of je nou goed kan rijden of niet..Een ongeluk zit in een klein hoekje hoor.. Okee kosten zelf betalen, maar verder... Je bent maar 1 keer jong hoor!!
Lindhout (28-8-2009 om 09:38)
Ben het er met eens dat de knul zelf zal moeten betalen, en ik hoop dat hij er van geleerd heeft, maar een vraag aan iedereen val die jongen niet te hard, zijn we onze eigen jeugd nou echt allemaal vergeten?
... (27-8-2009 om 17:11)
Waarom scooter in beslag nemen ?? het was niet eens zijn scooter , hij zal er vast wel van geleerd hebben.
Marc (26-8-2009 om 21:38)
Tja, laten we nemen als strafmaat: - Schade zef laten betalen (scheelt ons verzekeringspremie) - Brommer verbeurd verkklaren - Eerste 3 jaar geen bromfietsrijbewijs mogen laten halen. (z'n maten op de brommer en hij al die tijd op de fiets) Maar het zal wel gewoon een boete worden
Thera (26-8-2009 om 21:26)
Klassiek voorbeeld waarom er een leeftijdsgrens voor bepaalde handelingen is vastgesteld. Het kunnen overzien van gevolgen van eigen handelen vraagt wat levenservaring.
Knikkerbakje (26-8-2009 om 19:21)
Deed ik ook op nn 15e politie ontwijken heb je nu eenmaal de kick voor je 16e scooterrijden