Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie brandstichters aangehouden

Toegevoegd: 28-08-2009, 09.17 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen tijd drie nieuwe verdachten aangehouden voor de reeks brandstichtingen in Middelburg. Dat is zojuist bekend gemaakt.


De afgelopen tijd werd onderzoek gedaan naar aanleiding van de coniferenbranden in Middelburg. Hierbij werden ook extra agenten ingezet tijdens de avond- en nachturen. Tijdens het onderzoek zijn drie verdachten aangehouden. Zo is nu bekend gemaakt. De drie worden echter niet van alle branden verdacht.

In totaal werden sinds januari van dit jaar 41 meldingen gedaan van coniferenbranden of pogingen daartoe. Naar aanleiding van een brand aan de Oostperkweg op 15 juni meldde zich een getuige en kreeg de politie zicht op eventuele dader(s).

Na onderzoek werd op 7 juli een 19-jarige Middelburger aangehouden. Op 14 juli werd een tweede verdachte, een 21-jarige Middelburger aangehouden en op 16 juli werd een derde verdachte, een 19-jarige Middelburger aangehouden. Ze worden verdacht van brandstichting in één coniferenhaag aan de Roozenburglaan, brandstichting in een container op het bedrijventerrein Arnestein en brandstichting in een caravan aan de Oostperkweg.

De verdachten zijn verhoord en na enkele dagen in vrijheid gesteld. Zij worden niet verdacht van de hele reeks branden. Slechts een paar branden zijn nu dus opgelost. Het onderzoek naar de andere branden ligt echter stil omdat er geen verdere aanwijzingen zijn in de richting van mogelijke daders.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bekende (28-8-2009 om 18:17)
Ja, leuk idee, laten we ze financieel hard straffen, zijn alleen de ouders de dupe!!! :-(
Rien (28-8-2009 om 15:01)
Maar kees heeft wel gelijk. En je moet ze ook financieel zwaar straffen, dat helpt ook wel hoor.
Anoniem (28-8-2009 om 14:19)
Kees doe maar moeilijk maar hard straffen heeft de geen zin dus stfu;)
Rien (28-8-2009 om 12:40)
Niet te geloven "na enkele dagen weer in vrijheid gesteld".
Kees Korthoef (28-8-2009 om 11:33)
Als ze het inderdaad zijn, heeeeeeeeeeeeel erg hard straffen. Moet een voorbeeldfunctie vanuit gaan dan andere dwazen het ook uit hun hoofd laten om dit soort dingen te ondernemen.