Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel rook bij brand verzorgingstehuis

Toegevoegd: 28-08-2009, 16.58 uur
Veel rook bij brand verzorgingstehuis
Door: Roland de Jong
SLUIS - Donderdagavond is de brandweer van Sluis uitgerukt voor brandmelding bij het verzorgingstehuis aan het Rondeel in Sluis.


De melding kwam rond half negen binnen als automatische melding. De brandweer rukte binnen enkele minuten uit en kreeg te horen dat er nog niet op het alarm was gereageerd door de verzorgers. Ter plaatse aangekomen bleek dat er sprake was van veel rookontwikkeling uit één van de woningen.

De bewoonster zat al buiten te wachten. Ze had de waterkoker op het keramisch kookblad gezet. Het kookblad stond echter ook aan en dit zorgde voor veel rookontwikkeling. Met een ventilator is de rook uit de woning geblazen. Een specialist van de Stichting Salvage kwam de schade opnemen. De brandweer kon na een klein anderhalf uur terugkeren naar de kazerne.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Elise (29-8-2009 om 07:09)
Mijn moeder woont ook in een verzorginghuis en heeft totaal geen kookgelegenheid op haar kamer en zo hoort het ook, dan kunnen er ook geen gevaarlijke situaties ontstaan.
Cookie-instellingen beheren