Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Scholier (15) opent korpssite brandweer Sluis

Toegevoegd: 12-01-2006, 16.15 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Menig surfer zal de website nog niet hebben opgemerkt, maar hij is al enkele dagen online: de website van het brandweerkorps Sluis. De website heeft de url www.brandweersluis.nl meegekregen en wordt onderhouden door Eelco Huysse (15). Eelco woont in Sluis en is al enige tijd actief als hulpdienstenfotograaf.


De Sluizenaar vond het jammer dat het korps geen eigen website bezat. Daarom heeft hij enige tijd geleden een eigen website opgericht over de blusgroep Sluis. In verband met een stage kwam hij echter in contact met het bestuur van het brandweerkorps in de gemeente. Toen werd besloten een ‘professionele’ website te maken over het gehele korps.

Op de website, die nog in ontwikkeling is, is veel informatie te vinden over het korps. Een belangrijk onderdeel van de website is de inzetpagina met foto’s van incidenten. Ook staan foto’s op de website van het materieel van het brandweerkorps. Verder vindt men ook een actueel overzicht met alarmeringen.

De website wordt overigens niet bekostigd door Huysse zelf. Het brandweerkorps van Sluis heeft een duit in het zakje gedaan en betaald de kosten voor de webhosting en de domeinregistratie. Al met al bedragen de kosten voor de site enkele tientjes per jaar.

Het ontwerp en de techniek kwamen overigens niet voor rekening van Huysse. “Daar heb ik niet veel pap van gegeten”, aldus Huysse. Onder meer een collega van de Zeeuwse hulpdienstensite www.hvzeeland.nl assisteerde de scholier bij het maken van de site.

www.brandweersluis.nl


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren