Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dader beroving gepakt door omstander

Toegevoegd: 02-09-2009, 21.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Een 19-jarige Middelburger is vanmiddag in Vlissingen omstreeks 12.10 uur aangehouden door een 42-jarige Vlissinger.


De Middelburger had even tevoren een poging gedaan om op het Betje Wolffplein een 59-jarige man uit Vlissingen te beroven van zijn mobiele telefoon. Dit was gezien door diverse getuigen. Eén van hen bemoeide zich met het voorval, hij sprak de vermeende dader aan en vertelde hem dat hij was aangehouden.

Het slachtoffer was inmiddels een winkel ingevlucht. Hierop ging de dader er vandoor. Nadat de getuige hem tot twee keer toe had achterhaald, toen de Middelburger er vandoor ging, kwam de politie ter plaatse en heeft de 19-jarige verdachte van de getuige overgenomen. Deze pleegde nog verzet bij zijn aanhouding.

Tijdens zijn actie kreeg de getuige een applausje van omstanders vanwege zijn heldhaftige gedrag. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar is een verklaring van hem afgenomen. Hierna is de man in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (3-9-2009 om 13:57)
@Mozes Laatst een bon gehad ofzo? Lekker kortzichtig van je, de politie heeft juist informatie van de burgers nodig om op te kunnen treden. Zoals nu, burgeraanhouding en overdragen. Je moest eens zien hoeveel de politie oplost met zo'n grote taak en weinig personeel die zij heeft.
Bart (3-9-2009 om 13:36)
Met zulke actie's moet je nog oppasse ook, want zelf kan je er ook nog voor opgepakt worden.
Sandra (3-9-2009 om 11:35)
Echt super. Zo'n iemand verdiend een groot applaus. Bij 10.000 politiemensen in Nederland tov 16 miljoen mensen is het logisch dat die niet overal kunnen zijn. Juist mensen die dan durven op te treden moet je aanmoedigen.
Adri (3-9-2009 om 10:17)
@Dennis: uit jouw opmerking begrijp ik dus dat jij zoiets niet zou doen. In jouw belevingswereld moet er dus op elke hoek van de straat een politieagent staan. Fijne toestand zou dat zijn. Zoals dit gegaan is: prima! Sociale controle gevolgd door politieoptreden.
Pierre (3-9-2009 om 10:08)
Sjappoo voor de getuige en aplaus van het publiek. Maar wat nu, als de dader zich tegen de getuige had gekeerd, bleven de omstanders die aplaudiseerde ook staan toekijken?Ik betwijfel het, en wat de politie betreft, deze hebben goed werk afgeleverd.
Mcw (3-9-2009 om 08:49)
@NEL een huiszoeking?? en wat voor zin zal dat hebben? ventje woont waarschijnlijk nog bij zen ouders ofzo. dat geld beter besteden aan een heropvoedingskamp voor mannetjes zoals dit!!
Cookie-instellingen beheren