Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Dader beroving gepakt door omstander

Toegevoegd: 02-09-2009, 21.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Een 19-jarige Middelburger is vanmiddag in Vlissingen omstreeks 12.10 uur aangehouden door een 42-jarige Vlissinger.


De Middelburger had even tevoren een poging gedaan om op het Betje Wolffplein een 59-jarige man uit Vlissingen te beroven van zijn mobiele telefoon. Dit was gezien door diverse getuigen. Eén van hen bemoeide zich met het voorval, hij sprak de vermeende dader aan en vertelde hem dat hij was aangehouden.

Het slachtoffer was inmiddels een winkel ingevlucht. Hierop ging de dader er vandoor. Nadat de getuige hem tot twee keer toe had achterhaald, toen de Middelburger er vandoor ging, kwam de politie ter plaatse en heeft de 19-jarige verdachte van de getuige overgenomen. Deze pleegde nog verzet bij zijn aanhouding.

Tijdens zijn actie kreeg de getuige een applausje van omstanders vanwege zijn heldhaftige gedrag. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar is een verklaring van hem afgenomen. Hierna is de man in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick (3-9-2009 om 07:18)
Klasse gedaan getuige, beter helpen dan applaus de volgende keer, zou ik zeggen
Lisa (3-9-2009 om 07:01)
Waarom zijn er toch altijd mensen die telkens weer de politie lopen af te zeiken...het is te hopen, dat je ze nooit nodig hebben. Kijken of je dan ook nog zo over de politie denkt. Goed gedaan meneer!!! Ik ben benieuwd of die 'oproerkraaiers' dit ook gedurfd zouden hebben...
Erik (3-9-2009 om 01:21)
Beetje kort door de bocht om te roepen "dat de politie zoiets niet doet" Helaas kunnen ze niet overal regelijk zijn. Compliment voor die burger die ingreep en de dader met een "burger aanhouding" aanhield. Als meer mensen dit zouden doen ( volgens de wet mag dat ) zouden er minder straatroven zijn.
Joey (2-9-2009 om 23:25)
Goede aktie, daar heb je ten minste wat aan !! Politie heeft het altijd drukker met kantoorwerk, koffie of flitsen om eens echt werk te doen.. Waar hebben we ze eigenlijk voor ? En nu niet morgen met een verbaaltje naar huis toe maar een week vast laten zitten.. maar dat zal wel weer niet kunnen
Cees (2-9-2009 om 23:13)
Mooi werk! Weet je wat nou jammer is? Dat hiervan geen filmpjes opgenomen door omstanders, op Youtube verschijnen. Dan zou men kunnen meegenieten van de afgang van deze blijkbaar werkschuwe knaap. Hulde voor de heldhaftige omstander; en aan die knaap: je bent een LAFAARD om oude mensen te beroven.
An (2-9-2009 om 23:01)
En als we allemaal zo weer eens gaan optreden tegen dat criminele tuig zal het snel afgelopen zijn. Gewoon het ouderwetse gezag terughalen lijkt mij een prima plan. Nog meer bezuinigingen op blauw op straat is het plan. Laten we de polite een handje helpen met z'n allen. Dat is voor iedereen goed!
Cookie-instellingen beheren