Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Dader beroving gepakt door omstander

Toegevoegd: 02-09-2009, 21.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Een 19-jarige Middelburger is vanmiddag in Vlissingen omstreeks 12.10 uur aangehouden door een 42-jarige Vlissinger.


De Middelburger had even tevoren een poging gedaan om op het Betje Wolffplein een 59-jarige man uit Vlissingen te beroven van zijn mobiele telefoon. Dit was gezien door diverse getuigen. Eén van hen bemoeide zich met het voorval, hij sprak de vermeende dader aan en vertelde hem dat hij was aangehouden.

Het slachtoffer was inmiddels een winkel ingevlucht. Hierop ging de dader er vandoor. Nadat de getuige hem tot twee keer toe had achterhaald, toen de Middelburger er vandoor ging, kwam de politie ter plaatse en heeft de 19-jarige verdachte van de getuige overgenomen. Deze pleegde nog verzet bij zijn aanhouding.

Tijdens zijn actie kreeg de getuige een applausje van omstanders vanwege zijn heldhaftige gedrag. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar is een verklaring van hem afgenomen. Hierna is de man in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mozes (4-9-2009 om 13:41)
Iemand zou inderdaad niks doen met politie erbij maar dat is juist t probleem je ziet ze te weinig en dat helpt niet mee met het uitstralen van gezag als de politie wat minder doelloze bekeuringen zou uitschrijven en meer de stad in ging zou t misschien wel verbeteren.. je weet maar nooit?
Vdb (3-9-2009 om 18:26)
@Remon... Als we allemaal zo gaan denken gaat het niet goed komen....
Popje (3-9-2009 om 17:27)
Hopelijk is de overvaller niet gewond geraakt,want dan wordt de hulpvaardige getuige eveneens aangeklaagd door justitie.
Remon (3-9-2009 om 15:49)
Het blijft een goeie zaak, maar waarom je leven riskeren voor iemand die binnen de kortste keren toch weer op straat loopt.
Zeeuws vlaming (3-9-2009 om 15:44)
Ik vind het wel vreemd dat de man een applausje kreeg van de omstanders. misschien was een helpende hand nog wel beter geweest. zoveel getuigen en 1 persoon die durft op te treden?? Als de dader ontkomen was, had die ene persoon vast de schuld hiervan gekregen..
Astra (3-9-2009 om 14:01)
In vlissingen is het al zover gekomen dat de burgers de misdadigers moeten pakken omdat de politie op kantoor zit of druk bezig is met snelheidscontroles. Inderdaad....zo is het maar net.... helemaal gallisch wordt ik er van..
Cookie-instellingen beheren