Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een lichte bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gevaarlijke verkeersperiode breekt aan

Toegevoegd: 03-09-2009, 18.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vanaf maandag gaat de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' ook in onze provincie weer van start.


Voor velen is de zomervakantie ten einde en start het nieuwe schooljaar. Dit brengt volgens het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) vaak veel drukte met zich mee op de weg.
 
“Na een relatief rustige vakantieperiode zijn het ineens weer allemaal kinderen èn ouders met kinderen die al lopend of fietsend het straatbeeld bepalen. Het is een periode om weer extra goed op te letten in het verkeer”, aldus Esther van 't Westende van het ROVZ.

 
 
Voor mensen die de afgelopen weken rustig naar het werk konden rijden is het nu weer opletten geblazen rondom scholen, kruispunten en zebrapaden. Maar ook buiten de bebouwde kom op provinciale en gemeentelijke wegen is aandacht vereist. Van 't Westende“: Hier fietsen veel jonge scholieren die vanuit hun woonplaats vaak in grote groepen naar het voortgezet onderwijs gaan in een nabijgelegen dorp of stad. Door het afleggen van meerdere kilometers lopen zij langer risico op een verkeersongeval. Onbekendheid met de nieuwe route is, vooral op wegen waar verschillende verkeersdeelnemers gebruik maken van dezelfde weg, daarbij een extra handicap.

Ook dit jaar gaan weer overvalteams op pad om kinderen, ouders en automobilisten op een speciale manier attent gemaakt op de start van het nieuwe schooljaar. Dit jaar willen het ROVZ en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF) alle verkeersdeelnemers duidelijk maken dat ze vooral elkaar niet moeten vergeten op de weg. Om deze missie kracht bij te zetten deelt het Overvalteam daarom ‘Vergeet-mij-nietjes’ uit: kleine bloemetjes met in dit geval een grote waarde. Vorig jaar werden verkeersdeelnemers bij basisscholen en langs schoolroutes getrakteerd op zakjes drop met de boodschap ‘De vakantie zit d’r op!’

De aftrap van de campagne vindt maandagochtend plaats in de gemeente Tholen. Hierna trekt het overvalteam de provincie in. Al lopend, fietsen of in de auto kan men in verschillende gemeenten tussen 8.00 en 9.00 uur ’s ochtends verrast worden door een team dat attendeert op veilig gedrag in het verkeer. Waar ze precies aanwezig zullen zijn blijft nog even een verrassing, maar iedereen is alvast gewaarschuwd!


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.Verkeer (4-9-2009 om 10:51)
Er gaan zeker weer slachtoffertjes vallen, want kinderen leren dat niet ZIJ maar de anderen op moeten letten [wij gaan weer naar school dus let goed op] Dus ik hoop dat al die organisaties ook de kids en ouders wat bij kunnen brengen.
Cs (4-9-2009 om 09:31)
Op bepaalde tijden de brug sluiten voor alle auto´s en motorfietsen. In ieder geval totdat de tunnel klaar is. Of maak de stations brug eenrichtingsverkeer.Dit zou de veiligheid van de fietsers zeer ten goede komen
Erik Nierijnck (3-9-2009 om 21:24)
Dan gaan er zeker ongelukken gebeuren op de fietsoversteek vanuit de middelburgse binnenstad richting de Schroebrug. De laatste fietsers die daar door groen rijden hebben namelijk te weinig tijd om over te steken omdat de auto's veel te snel weer groen krijgen. Ik hoop dat iemand dit oppakt!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren